İYİ Partili belediye başkan adayı çekilerek Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı İYİ Partili belediye başkan adayı çekilerek Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı

 İstediğini bakan yapan istediğini görevden alan yetki sahibi sayın Başbakan'ın demokratik, eşit, adil, dürüst, şeffaf bir bilgilendirme, gerçek millet iradesi ile seçilmelidir. Yaygın demokratik iradeyi ve milletin nefesini ensesinde sürekli hissetmelidir. Birinin lutfuna, ihsanına, ikramına, iznine himmetine bağlı makamlar her an değiştirilebilir. Ülkemizde bu makamlar çoğu kez talihsiz bazen onur kırıcı azillerle el değiştirdiğini yakın siyasi tarihimizde acı örneklerle yaşadık. Şimdi bu sayın bakanlar akşam çocuklarının yüzüne nasıl bakacaktır? Neyi yanlış yaptıklarını çocuklarına nasıl izah edeceklerdir? Daha objektif müşterek kurumsal ortak aklın ürünü demokratik yöntemlerle bakan tayin ve azillerinin yapılması insan onuruna daha uygun değil midir? Şimdi bu bakanlar niçin değiştirilmiştir? Başarısız olmuşlarsa başarısızlık sebeplerini bilmek milletin hakkı değil midir? Başarılı iseler niçin değiştirilmişlerdir?

 Kamu adına görev yapan makam sahiplerinin yetki, görev ve sorumluluk dönemleri ile alakalı kamuoyu yeterince bilgilendirilmelidir. Paylaşılması gereken hata, kusur, yetersizlikler gibi hususların öğrenmek toplumun hakkıdır. Bu bilgilendirmeyi yapmak iktidarın görevi değil midir? Sadece sayın başbakanın iki dudağının arasına bırakılan tasarrufun bu çağda dünyanın neresinde olursa olsun özgürlüklerin sihirli değnek gibi sunulduğu dönemde mercek altına alınması ve ülkemizde örnek olacak bir yasal düzenleme ile bu yetkiler paylaşılmalıdır. Sayın bakanların görev dönemleri ile ilgili kamuoyunca mümkün olabilen ölçülerce bilgi sahibi olunabilmiş toplum vicdanında bir yere oturmuşlardır. İnsanlar yetki, makam ve imkanlarını bir kenara bıraktıklarında kendi vicdanları asıl özeleştiri otokritik merkezidir. Etraflarında fırıldak gibi dönen insanların birden kaybolduğunu yıkama yalama ve yağcılığı meslek edinenlerin artık başka kapılara yöneldiğini görmemek mümkün değildir. Dünyada her mevki makam güzellik gençlik zenginlik fanidir. Bu kara topraklar nice makam sahiplerini nice zenginleri kendini bazen ölümsüz zannedenleri bağrında misafir ediyor. Atamaları yapanlarda bu kurala tabi olacaklardır er geç herkes musallaya gelecek, tarih önünde millet önünde Allah huzurunda hesap vereceklerdir. Gerçek makam sahibi yüce yaratandır. Allah her imkan sahibine her mümine hesap verebilmeyi nasip etsin. Değişen dört bakanın bakanlık dönemleri ile ilgili görev sürelerinde icraatları değerlendirilmiş bundan sonra bu değerlendirme devam edecektir.

 Bu ülkede bu sayın bakanlar ve her milletvekili partili vatandaş bu yetki kullanımını tartışmalı ve bir kişinin aklına bu ülke bazen geçici makamlar için terk edilmemelidir. Bir gün sizde milletvekili belediye başkanı veya bakanlık görevinizi yaptığınıza inandığınız bir anda görevden alınmanız ve hiçbir şey söyleyememe akıbetine uğrayarak kavrulup için için yanarak gururunuz kırılabilir. Bu konuda ilkeler kurallara teamüller yasal düzenlemeler olmalıdır. Bir kişinin iki dudağından bir çift sözle milletvekili olmak, belediye başkanı olma, milletvekili olmak, bakan olmak size bugün bu sıfatlar ve güç sizde olduğu için cazip gelebilir. Ama yarın sizde görevden alınır, gururunuz kırılabilir. Belki bunu siz hazmetme kapasitesine sahip olabilirsiniz ama bu ülkede izni, icazeti, ruhsatı önce Allahtan sonra milletten alarak gerçek güçlere güvenerek siyaset yapmak isteyen insanların önünün kendi makam beklentileriniz için daha ne kadar tıkayacaksınız?

 Bu vesile ile 12 Eylül darbesinin seçim kanunu ve siyasi partiler kanun ile ülkeyi yönetmek ve darbe karşıtlığı yapmak ne derece ahlakidir? İlla bu kanunları AB mi dayatmalıdır? Demokrasi ve özgürlükler bu ülke insanına açılımdan ve etnik ayırımdan önce bu alanda gereklidir. Ülke meselelerini bu yasal düzenlemeleri yaparak özgür hür bir ortamda gerçek millet iradesini ortaya çıkararak tartışmalıdır. Bu ayakkabı milletin ayaklarına dar geliyor ve kanatıyor ülkeye daha fazla kan kaybettirmeye hakkınız var mıdır? Bu hakikatler biriken enerji dip dalgası olarak mutlaka iktidarınızı sarsacaktır. Adalet parti adında değil gerçekte toplum hayatında iktidarınızda olmalıdır. 

Editör: TE Bilisim