Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, öncülüğünü yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) amacının; Türkiye’de büyük bir demokratik buluşmayı sağlamak ve iktidar olmak olduğunu söyledi.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde düzenlenen Ayder Kar Festivali'ne katılmak üzere uçakla Trabzon’a gelen Sarıgül, havalimanında bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamasının ardından soruları cevaplayan Sarıgül, TDH ve kendisinin geleceğe dair planlarıyla ilgili soru üzerine, “Türkiye’nin büyük bir buluşmaya ihtiyacı var. Barışı, özgürlüğü, insan haklarını, inançlara saygılı laikliği, üretimi, alın terini, emeğin hakkını savunan birçok yurttaşımızın büyük bir bulaşmaya ihtiyacı var. Türkiye Değişim Hareketi’nin bir tek amacı vardır; Türkiye’de büyük bir demokratik buluşmayı sağlamak ve iktidar olmak. Yıllardır savunduğum düşüncelerimin önce yapılacak olan yerel seçimlerde, daha sonra da genel seçimlerde iktidar olması için yollardayız.” dedi.

        Ne yapacağına, nereye gideceğini kendisinin karar veremeyeceğini ifade edin Sarıgül, TDH’ye gönül verenlerin buna karar vereceğini dile getirdi. TDH’nin geçmişte sorumluluğunun bilinci içerisinde hareket ettiğini anlatan Sarıgül, “Türkiye Değişim Hareketi önümüzdeki gelişmeleri de en iyi şekilde değerlendirecek. Hedefimiz önümüzdeki yerel seçimlerde büyük bir demokratik buluşmayı sağlamak. Önce yerel seçimlerde, daha sonra da genel seçimlerde iktidar olmak. Mustafa Sarıgül ve arkadaşları yalnız muhalefette kalmaz, iktidar olmayı arzu eder.” ifadelerini kullandı.

        Sarıgül, bu sözlerinin 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’den bir davet beklediği şeklinde mi anlaşılması gerektiği' sorusuna ise “O günler gelir ve TDY’ye bir çağrı yapılırsa onun kararını ben veremem. O kararı TDY’ye gönül veren vatandaşlarımız verir.” cevabını verdi.

Daha sonra havalimanı çıkışında kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Mustafa Sarıgül, karayolu ile Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin Ayder Yaylası'na gitti.


Editör: TE Bilisim