Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, Dışişleri Komisyonu’nda daha önceden belirlenen bir program dahilinde 21 Şubat Perşembe günü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, müsteşar yardımcıları ve bakanlığa bağlı genel müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Iğdırlı nakliyecilerin sorunları masaya yatırıldı. OĞAN, birinci elden bizzat Bakan Binali YILDIRIM’a Iğdır’da yaşanan sorunları iletti ve Binali YILDIRIM’dan çözüm sözü aldı.

Daha önce de TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada Iğdır’daki nakliyecilerin yaşadıklarını meclis gündemine taşıyan Sinan OĞAN, Iğdır’ın stratejik önemini, şehirde nakliyeyle yaşanan problemleri dile getirmiş ve Iğdır’a ayrımcılık yapılmaması gerektiğini vurgulamıştı. OĞAN, Binali YILDIRIM ile görüşmesinde, Iğdır Nakliyeciler Derneği Başkanı Ünay TURAN’ın imzalı mektubunu bizzat bakan YILDIRIM’a verdi, bu çerçevede görüşmeler yapıldı. Özellikle İran tırlarının Türkiye’de haksız rekabet içerisine girerek taşıma yaptığı, Türk tırlarından da İran’da çeşitli adlar altında yüksek miktarlarda para alındığı ve bu sebeple taşımacılıkta İran tırlarının yaklaşık 2000$ avantaj sağladığı belirtilmiştir. Bakan YILDIRIM’dan Türk firmalarının sorunlarına çözüm beklediklerini belirten Dr. OĞAN konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Iğdır-Nahçıvan-Kars demiryolu projesinin de takipçisi olduğunu belirten OĞAN, bu konuyla ilgili de Bakan YILDIRIM ile görüş alışverişinde bulundu ve projenin gidişatı hakkında bilgi aldı.
Editör: TE Bilisim