Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
 Akşener, MHP TBMM grup toplantısının ardından gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin soruları üzerine, ETA ve IRA'dan örnek verildiğini belirtti. ''ETA ve IRA'ya baktığımız zaman üç aşamalı bir sistem mevcut orada''' diyen Akşener, şunları kaydetti: 

''Önce silah bırakma söz konusu olur, arkasından af gelir. Daha sonra da rehabilitasyon söz konusu olur teröristlerle ilgili olarak. Bizde silah bırakılacak, bırakılmayacak, o gün bırakılacak, yarın bırakılacak bir orta oyunu var. Diğer taraftan af konuşuluyor. Ama İran'daki, Suriye'deki, Irak'ın kuzeyindeki teröristlerle ilgili mesafelere baktığınız zaman, yani PKK'nın diğer ülkelerdeki farklı isimlerle aldığı mesafelere baktığınız zaman bizdeki denklemin çok farklı olduğu söz konusu. 

Bizdeki gibi bir müzakere yöntemiyle sonuç alındığı, çok örnek gösterilen o IRA ve ETA çalışmalarına baktığınızda çok alakasız olduğunu, bizdeki yöntemle sonuç alınamayacağını hep beraber göreceğiz ama maalesef Türkiye'de süreç, barış vesaire gibi kavramlarla kimsenin fark etmediği bir biçimde bireyler arası ayrışma oluyor. Ona dikkat çekmek isterim. Bu güne kadar mezarlıkta problem yok, aynı yere gömülünebiliyor. Pazarda problem yok. Kimse alışveriş ettiği yerin sahibini merak etmedi. Karşılıklı olarak söylüyorum. Kız alıp vermede problem yok. Yani, pazarda, mezarda, düğünde problem yok. Bir terör mücadelesi söz konusuydu.'' 

Terörle mücadeleden vazgeçilip müzakereye geçildiğini ileri süren Akşener, ''Bu müzakere yönteminin doğru dürüst yapılmadığını, buna karşılık birey bazında ayrışma başladığına dikkat çekmek isterim. Televizyon televizyon gezen insanların bu ayrışmayı derinleştirecek konuşma ve tavırlardan uzaklaşmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Dolayısıyla bekleyip göreceğiz ama hayırlı bir sonuç çıkacağına ihtimal vermiyorum'' görüşünü savundu.
Editör: TE Bilisim