Bir televizyon programına katılan Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu MHP Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, gündemdeki konularla ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tuğrul Türkeş MHP’ye göre milliyetçiliğin tanımını da açıkladı.

Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın

"TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ HİÇBİR ZAMAN IRKÇI OLMADI"

Milliyetçiliğin demode değil de daha da önemli hale geldiğinin altını çizen Tuğrul Türkeş "Türk milliyetçiliği üç bin yıllık kayıtlı Türk tarihi içinde hiçbir zaman ırkçılık ihtiva etmemiştir. Irk temelli milliyetçilik hiçbir zaman Türklerde olmamıştır. Ama bugün, 2013 yılında, üzülerek söylüyorum ki etnik ve emperyal güçlerin yarattığı bir etnik ırkçılık uğruna Türklük ve Türk milliyetçiliği feda edilmek isteniyor" diye konuştu.

MHP'YE GÖRE MİLLİYETÇİLİK NE DEMEK?

“Milliyetçi Hareket Partisi milliyetçilikten ne anlar?" sorusu üzerine milletin anladığı ile aynı şeyi anladığını söyleyen Tuğrul Türkeş MHP’ye göre "milliyetçilik ortak bir geçmiş, ortak bir dil ve aynı vatan üzerinde ileriye doğru da ortak bir ülkü, ortak bir ideale sahip olmak" tanımlamasını yaptı.

"BAŞBAKAN O KADAR YANLIŞ BİR ŞEY YAPIYOR Kİ..."

Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını söyleyen Tuğrul Türkeş "Sınır ötesinden aşıp gelen terör sorunu ve bölgeler arasında gelir eşitsizliği var. Sınır ötesinden gelen terör sebebiyle gelen kalkınma problemi var. Şu an ortada bir çözüm yok. Hapisteki bir teröristle İzmir'de yaşayan bir Kürt vatandaşının hakkını mı isteyeceğiz. Benim Çanakkale'de yaşayan Kürt vatandaşıma sorduk mu? Bu adam senin adına yetkili midir diye sorduk mu? Sayın Başbakan o kadar yanlış bir şey yapıyor ki. Silah tehdidi ile oy almış bir partinin neyini temsil ediyorsunuz" dedi.

"HERKES TÜRK OLMAK ZORUNDA DEĞİL, AMA TÜRK VATANDAŞI OLMAK ZORUNDA"

Tuğrul Türkeş, herkesin Türk olmak zorunda olmadığını ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve kanunlara riayet etmek zorunda olduğunu söyledi. “Anayasada Türk tanımı olması insanları neden rahatsız ediyor” diye soran Tuğrul Türkeş "Türk demekten rahatsız oluyoruz, Türkiyeli diyeceğiz sözleri o kadar saçma, o kadar havada ve zemin bulamayan konuşmalar ki. Tam bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi'nin hassasiyetlere vurgusu ortaya çıkıyor" dedi.

Editör: TE Bilisim