Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'da Türkofobi oluştuğunu iddia etti. Vural, “Kendisine bibliyoterapi öneriyorum. Meclis kütüphanesinde 984 adet milliyetçilikle ilgili kitap var. '9 Işık’tan okumaya başlasın.” dedi.


Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Başbakan’da Türkofobi oluştuğunu öne sürdü. Vural, “Kendisinde Türk korkusu vardır. Dün, Avrupa’nın İslam medeniyetinin önderliğini yapan Türk milletinden korkusu vardı. Bugün de Türk milleti korkusunu körükleyen Başbakan’ın bizatihi kendisidir.” diye konuştu.

Türkofobinin, İslamafobinin bir yansıması olduğunu savunan Vural, Başbakan Erdoğan’a 'bibliyoterapi' önerdi. Vural, “Meclis kütüphanesinde, 984 adet milliyetçilik ile ilgili kitap var. 9 Işık’tan okumasını tavsiye ediyorum. Merhum Alparslan Türkeş’in başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerini çarpıtarak kullanıyorsan buradan da bir milliyetçiliği yok. Türkofobinin tedavisi için ona bibliyoterapi öneriyorum. İbrahim Kafesoğlu’nu okusun öğrensin. Orhun Abideleri'ni okusun, Kaşgarlı Mahmud’un Divan-ı Lügati’t Türk’ünü okusun, Ziya Gökalp’i okusun, Mustafa Erkal’ı okusun. Bence bibliyoterapi zorunlu. Hangi millete çamur attığını, zihnindeki çarpık Türk algısını belki bu kitaplarla düzeltebilir.” ifadelerini kullandı.

Başbakan’ın Hz. Peygamber’in (sav) Veda Hutbesi'ndeki sözlerini de kendisine kalkan olarak kullandığını savunan Vural, “Dar siyasi amaçlar için Peygamberimizi (sav) bile istismardan kaçınmayacağını ortaya koydu. İnanç değerlerimiz de hortumlanmakta.” diye konuştu.

"BDP’DEN GİDEN HEYETTE İKİ TANE ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU ÜYESİ BULUNMASI TESADÜF DEĞİL"

Başbakan’ın, PKK ile 'anayasa uzlaşma komisyonu' kurduğunu öne süren Vural, “Anayasayı BDP ile yaparız' diyerek PKK ile görüşmeler yapan Başbakan, PKK ile 'anayasa uzlaşma komisyonu' kurdu. Anayasa görüşmeleri TBMM’de değil, İmralı'da Kandil’de Erbil'de yapılmaktadır. BDP’den giden heyette iki tane Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olması tesadüfî değildir.” dedi.

“DEVLET KONUK EVİNDE Mİ AĞIRLAYACAKLAR”

Bir gazetecinin, “BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın, örgütün üst düzey yöneticilerinin Ankara’ya getirilmesi yönünde teklifi var. Değerlendirmeniz nedir?” sorusu üzerine Vural, “Devlet Konukeevi'nde mi ağırlayacaklar? Hayaldi, gerçek oldu. Başbakan’ın muhatabı İmralı, bebek katili. Bu İmralı’nın hayaliydi, gerçek oluyor.” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim