Karadeniz açılımı yapan BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Ertuğrul kürkçü ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in Sinop ve Samsun’da karşılaştığı tepkinin yankıları sürüyor. Sırrı Süreyya Önder ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Sinop’ta yaşanan olaylardan CHP’li Belediye Başkanı’nı sorumlu tutunca ortalık karıştı.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, kendisine yönelik provokasyon suçlamalarına karşı çıkarken “İspat etsinler Sinop’u terk ederim” dedi.

Gültan Kışanak’ın ‘kışkırtıcı açıklamalar’ yapmakla suçladığı Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, herhangi bir açıklama yapmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bir haftalık süre içerisinde ne yerel basında ne genel basında, bu konuyla ilgili bir röportajım veya ifadem olmamıştır. Ne kimse bana bir soru sormuştur, ne ben başka birine bir açıklamada bulunmuşumdur. Benim bunu söylediğimi ispat etsinler, şu gazetede şunu söylemişsiniz desinler, bırakın belediye başkanlığını ben Sinop'tan ayrılırım. Sinop'u terk edip giderim."

CANLI YAYINDA TARTIŞTILAR

Öte yandan Baki Ergül, Sinop’a giden BDP milletvekillerinden Sırrı Süreyya Önder’in bir televizyon programında kendisi hakkında yaptığı açıklamalara da sert tepki gösterdi. Canlı yayına bağlanan Baki Ergül’ün açıklamaları üzerine Sırrı Süreyya Önder de yayına telefonla katılınca ikili arasında sert tartışma çıktı.

İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!

Sırrı Süreyya Önder’in “Sosyal demokrasiden nasipli bir belediye başkanı böyle bir değerlendirme yapma hakkını nereden alır. Şunu demesi lazım 'Belediyenin bütün olanakları burada, gelin, bu meseleyi tartışalım' demesi lazımdı” ifadelerini kullanınca CHP’li başkan Baki Ergül ateş püskürdü. Baki Ergül, “Sinop Belediye Başkanı olarak benim bu anlamda bir demecimi bulup bana göndersinler, şu anda açıklıyorum belediye başkanlığını bırakacağım, Türkiye'yi terk edeceğim”ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim