Ulusal Kanal’da Ezber Bozanlar programına internetten bağlanan Redhack, haklarında açılan davanın sonucuna göre İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarında bomba etkisi yapacak belgeleri açıklayacaklarını ilan etti.

İktidara bağlı kurumlara yaptıkları siber saldırılar ve açıkladıkları belgelerle dikkat çeken Redhack 15 yıllık tarihinde ilk kez TV ekranlarından izleyiciyle buluştu.

“15 yıl sonra görsel medya araçları üzerinden halkımızla iletişim kurmanın sevincini yaşıyoruz” sözleri ile konuşmasına başlayan RedHack yetkilisi kendilerini nasıl tanımladıklarını sorusuna “sosyalizme inanan, bilişim ve teknoloji alanındaki işçiler” cevabını verdi. Twitter’da kendileri hakkında yazılan “kendi kişisel çıkarları için değil de halk için çalışan insanlar” yorumunu da sözlerine ekleyen yetkili, Redhack’in 12 kişilik çekirdek kadrodan oluştuğunu, 100′e yakın üyesinin bulunduğunu, üyelerin birbirleriyle belirli güvenlik kriterleri dahilinde iletişim kurduklarını ve birbirlerini tanımadıklarını söyledi.

Redhack’in hedefini neye göre seçtiği, kıstasların ne olduğu sorusuna yetkili, ‘halkın bastırılmış duyguları ile tepki gösterememe durumunda kendilerini görevli addetiklerini belirtti. Süt skandalını örnek veren yetkili, süt firmalarının halka yaşattığı sıkıntılara karşı halkın tepkisini koyamadığını, tepkisini gösterme yöntemini de bilmediğini söyleyerek süt firmalarını teşhir ettiklerini söyledi.

Programın konuklarından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, 25 Şubat’ta Redhack davasının görülecek olan yeni duruşmasında redhack üyesi olmadıklarına dair açıklamalar yapılan 10 sanık için 21,5 yıl hapis istendiğini hatırlatarak eylem planları olup olmadığını sordu.

Redhack yetkilisi, konuyla ilgili şöyle konuştu;

“Yargılandıkları tek nokta belli paylaşımlar yapmalarıydı, bu paylaşımlar sonucunda insanlara gözdağı vermek amacıyla devletin terörüne maruz kaldılar.Bu insanları geçen seneden bu yana eylem dozunu artırarak destekledik. Bu sürece izin vermeyeceğimizi söyledik, devrimcilerin ne kadar büyük faaliyetlerde bulunabileceklerini hatırlatmak istedik. Önceki duruşmaya kadar da hem propaganda hem de eylem anlamında birçok faaliyette bulunduk.

Elimizdeki bazı belgelerin olduğunu, kaynakları twitterdan duyurduk. Davanın kararına göre geçen sene topladığımız ve yayınlamadığımız Dışişleri Bakanlığı’na ait belgeler ve bunları yayınlamadığımız İçişleri Bakanlığı’na ait bazı ‘canlı bomba niteliğinde’ belgeler var. Biz zorlanırsak onları da geri dönemeyecekleri yollara sokacağız. Bunu açık açık söyledik, twitter’dan da ilan ettik.”

Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!

Seçim sistemi Seçsis’e henüz müdahele etmediklerini belirten grup üyesi halkın isteği doğrultusunda müdahale edilebileceğinin de altını çizdi.

Editör: TE Bilisim