Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 TÜRKİYE NİN TAPUSU TÜM TÜRK MİLLETİNİNDİR..

Değerli arkadaşlar mevcut durum itibarıyla hiç bir parti ve kurumla hiç bir bağım ve beklentim yoktur.

Tek kaygım ülkemin geleceğidir. Medyadan ben de sizler gibi Anayasa değişikliği için yapılacak referandumla ilgili tartışmaları izliyorum. Bu tartışmaların sağlıklı yürümediği,insanları şimdiden kutuplaştırdığı aşikardır.

Konuyla ilgisi olmadığı halde dini ve milli bir çok değerimizin bu tartışmalara alet edilmesi utanç vericidir. Halka değişiklikle ilgili açıklayıcı ve yol gösterici bilgiler verileceği yerde Evet diyen şucudur hayır diyen bucudur, o haindir bu haindir şeklinde suçlamalar yapılıyor.

Arkadaşlar herkesin aklı ve fikri var,böyle hayati bir konuda kullanmayacağız da ne zaman kullanacağız?.

Ben şahsen bir çok eksikliği olmasına rağmen erkler ayrımının olduğu,yönetenlerin denetlenebilir olduğu demokratik parlementer sistemden yanayım.

Getirilmek istenen değişikliğe karşı çıkışımın sebebi partiler veya kişiler ile ilgili değildir. Ben tüm siyasi yetkilerin bir kişi üzerinde toplanmasının ülkemiz için ileride ciddi sorunlar oluşturacağını düşünüyorum, Bu nedenle erkler ayrılığının kalktığı,denetim mekanizmasını olmadığı adına partili cumhurbaşkanlığı denilen ve tamamen bir kişiye uyarlamak için yapıldığı intibaı veren bu değişikliğe karşıyım.

Basit olarak düşünürsek, bir apartman yöneticisi apartmanı iyi yönetiyor diye evlerinizin tapusunu onun üzerine yapar mısınız?.

Bir arkadaşımın dediği gibi evin tapusunu hanımınızın üzerine yapmamak için bin takla atarken ülkenin tapusunu bir kişinin üzerine nasıl yapacaksınız?

Arkadaşlar inanın bana bunun bir BOP projesi olabileceği konusunda şüphelerim var,

Önce tek adam rejimi oluşturacaklar, halkı iyice kutuplaştırıp çatışma ortamı yaratacaklar sonrada demokrasi getireceğiz diye tıpkı diğer Ortadoğu ülkeleri gibi ülkemizi paramparça edecekler diye endişe ediyorum.

Gelin demokratik parlementer sisteme sahip çıkalım. Kim iktidar olursa olsun ama erkler ayrımının olduğu, demokratik,çağdaş bir hukuk devleti olsun ülkemiz,

Türkiye Cumhuriyetinin tapusunu Türk Milletinden alıp bir kişiye vermeyelim.

Selam ve dua ile...

Cengiz Duygulu




Editör: TE Bilisim