ATATÜRK'ÜN ALİM ADAYI İLE KARŞILAŞMASI ATATÜRK'ÜN ALİM ADAYI İLE KARŞILAŞMASI
 Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören esnasında Kaçkar Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü sporcularından Sümeyye Okur ve Ufuk Ayhan Şeyh Cami minaresine Türk bayrağı astı. 
 
Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, geçmişle aydınlık yarınların arasında en büyük köprünün cumhuriyet olduğunu belirterek, ''Sosyal devlet ve demokrasi donanımlarıyla bizi daha nice doksanıncı, yüzüncü hatta bininci yıllara taşıyacaktır. Büyük mücadeleler sonunda kurulan cumhuriyetimiz gücünü ve önemini, milletimizin ortak iradesi ve derin bir azimle gerçekleştirdiği kurtuluş öyküsünden almıştır. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet getşirdiği yenilik ve atılımlar ile Türk halkına yeni ufuklar açmış, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza dinamizm kazandırmıştır" dedi.

Editör: TE Bilisim