Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
 Önce ABD açıklama yaptı. İngiliz BBC ve Amerikan CNN televizyonları görüntüler yayınladı.


İtham ağırdı: Rusya ve Suriye Halep’e giden İnsani Yardım Konvoyunu vurmuştu!

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, BBC'ye verdiği röportajda, Halep'e yardım taşıyan BM konvoyuna bu hafta yapılan saldırıya ilişkin olarak, "Putin rejimi sadece Esed'e tabancayı uzatmıyor, Putin aynı zamanda tabancayı da ateşliyor. Halep'de trajik bir durumla karşı karşıyayız. Halep barbarca bombalanıyor. 2013 yılından bu yana Batı'nın uygulanabilir bir askeri tepkisi olmadığını söyleyebiliriz. Rusya'ya karşı yaptırımları sıkılaştırıyoruz. Rusya bu savaşı daha korkunç hale getirmekle sorumludur. BM yardım konvoyuna saldırısında kasıt olup olmadığı incelenmeli. Bu savaş suçudur." demişti.

Görüntüler Irak’tan

Dün ise Rus cephesinden ilginç bir savunma geldi.

Lavrov, 20 Eylül’de Halep yakınlarında bir insani yardım konvoyuna düzenlenen saldırıyla ilgili dikkatli ve ayrıntılı bir soruşturma yapılması için de bir kez daha çağrıda bulundu: “Kimseyi suçlamak istemiyorum. BBC ve CNN de dahil olmak üzere önde gelen Batılı televizyon kanallarının gerçekleri çarpıtıp Irak’ta birkaç yıl önce gerçekleşmiş olayların görüntülerini bugün Suriye’de gerçekleşmişler gibi servis ettiklerini çok iyi biliyoruz. O nedenle bu noktada çok detaylı bir soruşturma talep ediyoruz.” Suriye’deki ateşkesin çökmesine neden olarak gösterilen bu iki olaya karşın, Lavrov, anlaşmanın ‘ölmüş kabul edilemeyeceğini’ vurgulayıp Moskova’nın hâlâ anlaşmaya bağlı olduğunu söyledi.

Kim doğru söylüyor?

Bunu söyleyebilmek için üzerinden zaman geçmesi gerekecek.

Ancak, hani Türkçemizde son zamanlarda da sıkça kullanılan bir söz var ya: “At izi kurt izine karışıyor”… işte aynen öyle!

Bölgeden gelen haberlere mutlaka bir soru işareti ile birlikte bakmak gerekiyor. Uluslar arası güçler tüm medyalarını ve ikna yöntemlerini kullanarak tüm dünyanın algılarıyla oynuyorlar.

Böyle bir süreçte temkinli ve titiz olmak zorundayız.

(Haberalp Özel)


Editör: TE Bilisim