Korona virüs salgınına karşı geliştirilen aşılar tartışılmaya devam ederken bir skandal daha patladı. Aşı olmak için hastaneye giden Yeniçağ Gazetesi yazarı Mehmet Faraç, Biontech aşısı diye yapılan aşının şişesinde Çince dışında yazının yer almaması sonrası şüphelerini dile getirdi.

“ŞİŞENİN HER YERİNDE ÇİNCE YAZIYOR”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Faraç özetle şunları söyledi:

Vatandaşın biri bana sosyal medyada paylaştığım görseli gönderdi. Benimde aşı dönemim geçtiği için hem olayı araştırayım hem de aşı olayım diye Göztepe Süleyman Yalçın Hastanesine gittim. Aşı şişesini görmek istemem sonrası şişeyi gösteren hemşireye bu aşının Biontech aşısı olup olmadığını sordum. Hemşire ise Biontech aşısı olduğunu belirttiği şişenin neresinde Biontech yazdığına dair bir açıklama yapamadı çünkü şişenin her yerinde Çince yazılar yazıyordu.

“YENİ BİR AŞI MI DENİYORLAR”

Aşıyı olduktan sonra görüştüğüm yetkililer ise aşının Çin’de üretilen Biontech aşısı olduğunu öne sürdü. Ben bunu dile getirince diğer aşı olmaya gelenlerin hepsi bir panik oldu ve yetkililer bize doğru düzgün açıklama yapamadı. Bende bu durumu gündeme getirmek istedim çünkü insanların kafası çok karışık bu konuda. Herkeste şu kuşku var. AKP iktidarı Biontech diye Sinovac ya da başka bir Çin aşısı mı yapıyor millete? Neden şişe Biontech şişesi değil. Bunun Biontech olduğunu nasıl anlayacak millet? Bu aşı Biontech aşısı olsa bile üstü komple Çince yazılar yazan bu şişe dehşet verici bir kuşku yaratmaya yetmiyor mu?

“BİONTECH ALMANYA VE AMERİKA’DA ÜRETİLİYOR”

Bu şişe Biontech olsa bile üstünde Çince dışında anlayabileceğimiz bir şekilde Biontech yazması gerekmiyor mu? Konuyla ilgili konuştuğum bir Profesör Biontech’in sadece Almanya ve Amerika’da üretildiğini söyledi. Konuştuğum kişi “Çin’de üretimini bilmiyorum” dedi.

“ÇİNCE YAZILAR KUŞKU UYANDIRIYOR”

Bu ülkede satılan 10 liralık bir tshirt’ün üzerinde bile 4-5 dilde üretim yeri yazıyor. İnsan yaşamını bu kadar ilgilendiren bir aşının üzeri tamamen Çince yazılardan oluşuyorsa burada bir kuşku vardır.

“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFINDA BU AŞI YAPILIYOR”

Ben doğal olarak endişe içine girdim. Bana vurulan aşı Sinovac mıdır? Yoksa yeni denenen bir aşı mıdır? Kuşkularımı dile getirdiğimde yetkililer, Türkiye’nin dört bir tarafında bu aşının günlerdir yapıldığı, başka aşının gelmediğini söylediler.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Faraç paylaşımında, “Bir vatandaşın uyarısı üzerine Biontech aşısı olmak üzere bugün 12.00'de Göztepe S.Yalçın Hastanesine gittim. İşte bana ve herkese Biontech diye yapılan aşının şişesi! (sağda) Sn.@drfahrettinkoca ya soruyorum,"Biontech diye Çin aşısı mı yapılıyor "kuşkusuna yol açan bu aşı nedir?” yorumunda bulundu.

Biontech aşısının orijinal şişesi ise şu şekilde:

ÇİNLİ İLAÇ DEVİYLE ANLAŞTIĞI HABERLERİ ÇIKMIŞTI

Biontech’in Çin’de Mrna aşılarının üretimine yönelik “Fosun” firmasıyla 200 milyon dolarlık iş ortaklığı kurduğu ve bu kapsamda 1 milyar doz aşı üretimi kapasiteli tesis için girişim başlatılacağı haberleri 2021’in Mayıs ayında bültenlerden geçmişti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Bakır tencereler gitti Alzhaimer geldi Bakır tencereler gitti Alzhaimer geldi

Editör: TE Bilisim