ŞEHRE İNANMAZ VE SAHİPLENMEZSENİZ BÜYÜME VE GELİŞME OLMAZ.

 

SAMSUN ZİNCİRLERİNİ KIRAMADIĞI SÜRECE O ZİNCİRLER BOĞAZIMIZA DOLANIR OLMUŞ.

 

HİÇ KİMSENİN YATIRIMCININ MORALİNİ BOZMAYA, ÖNÜNÜ TIKAMAYA, İŞLERİ ZAMAN YAYMAYA HAKKI YOK.

 

ŞEHRE İNANMAZ VE SAHİPLENMEZSENİZ BÜYÜME VE GELİŞME OLMAZ.

 

BİZE YANSIYAN KONULARIN KAYNAĞINDA İSTİHDAM VE İŞSİZLİK, BUNUN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL İSE YATIRIM ALANI VE GELİŞEMEYEN, DIŞA AÇILAMAYAN BİR SAMSUN ÖNE ÇIKIYOR.

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Karapıçak yaptığı açıklamada kendilerine son dönemde özellikle istihdam, dolaysıyla işsizlik konusunda birçok talebin geldiğini belirterek “Önceleri insanlar kamu kurum ve kuruluşları için yoğunlukta siyaset kurumundan bir beklenti içinde olurlardı. Şimdilerde ise Özel sektörde Samsun’da öne çıkan büyük işletmelere işe girmek için bizlere geliyorlar. Bu durum bir değişimin olduğunu gösterse de aynı zamanda Samsun için sıkışan bir istihdam ve işsizlik sorununu da gündeme getiriyor” dedi.

 

SAMSUN’DA GERÇEK YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILMALI ve ŞEHRİN HEDEFLERİ GÜNCELLENMELİ

 

Açıklamasının devamında ise; “Bizler dönem dönem Samsun’un büyük işletmelerini ziyaret ediyoruz. İçinden geçtiğimiz bu süreçte ekonomik daralma bazı sektörlerde görülse de bazı işletmeler için büyüyememe kriteri maalesef uygun yatırım alanı bulamamalarından kaynaklanıyor. Bu durumu yerinde gördük. Bazı sanayiciler büyüyen işletmelerini OSB’lerde kiraladıkları parça parça alanlarda yapmak zorunda kalmışlar. Bu durum hep zaman hem para hem de yönetimsel sorunlara neden olmuş. Samsun için acil yatırım alanları üretilmeli ve gerçek yatırımcının önü açılmalı” dedi.

 

Karapıçak “Samsun büyük bir şehir. Her alanda hedefleri var. Hatta bu hedefleri ciddi manada gözden geçirilmeli. Gerçekçi hedefler koyulmalı ve disiplin içerisinde, bürokratından siyaset kurumuna, STK’lardan sanayicisine kadar herkes bu hedefe inanmalı ve bu hedef doğrultusunda koşmalı.” dedi.

KADINLARIMIZA CUMHUR İTTİFAKI RUHUNU ANLATIYORUZ“ KADINLARIMIZA CUMHUR İTTİFAKI RUHUNU ANLATIYORUZ“

 

HİÇ KİMSENİN YATIRIMCININ MORALİNİ BOZMAYA, ÖNÜNÜ TIKAMAYA, İŞLERİ ZAMAN YAYMAYA HAKKI YOK

 

Bazı sanayicilerin önümdeki süreçte yatırım alanı sorunun dan dolayı Samsun’dan gitmeyi düşündüklerini ve başka şehirlerin bu yatırımcılara sahip çıktıklarını duyduğunu da dile getiren Karapıçak “Samsun’un son döneminde gelen yatırımcı sayısı niceliği ve niteliği açısından düşük kalıyor. Bu aşılmalı. Şehirde büyümenin kıskançlığı, tekeli, oligarşisi olmaz. Samsun’un büyümesi, bölgenin ve ülkenin büyümesi demek. Hiç kimsenin yatırımcının moralini bozmaya, önünü tıkamaya, işleri zaman yaymaya hakkı yok. Bir şey ya vardır ya yoktur. Yatırım alanı varsa bu koca koca işletmeler neden yıllarca “yatırım alanımız yok”, “bize yer gösterilmiyor” diye diye bıktırılmış ve gitmeyi düşünür hale gelmiş? Bu şehirde bunu konunun tarafları bir düşünmeli. Bize ne düşüyor ise yapmaya, yatırımcının sesi olmaya, sorunların çözümü noktasında alternatifler üretmeye varız.” dedi.

 

ŞEHRE İNANMAZ VE SAHİPLENMEZSENİZ BÜYÜME VE GELİŞME OLMAZ

 

Karapıçak açıklamasının son bölümünde “Şehre inanmaz ve sahiplenmezseniz büyüme ve gelişme olmaz. Şehirden aldığımızı şehrimize geri vermeliyiz. Bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin büyümesi, istihdam sorununu çözmesi, yeni alanlar açılması için herkes üzerine düşeni yapmalı ve Samsun zincirlerini kırmalı. Kıramadığımız zincirler toplumsal bir karmaşaya ve yaşanması güç bir şehre doğru ilerliyor. Bakın geçtiğimiz günlerde peş peşe ulusal haberlerde konu oldu Samsunumuz. Bizler üzülüyoruz.” dedi.

 

BİZE YANSIYAN KONULARIN KAYNAĞINDA İSTİHDAM VE İŞSİZLİK, BUNUN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL İSE YATIRIM ALANI VE GELİŞEMEYEN, DIŞA AÇILAMAYAN BİR SAMSUN ÖNE ÇIKIYOR

 

Şehir adına her konu önemli” diyen Karapıçak; “Şehirde her şey birbirine bağlı, işsizlikten, kentsel dönüşüme, kentleşme kültüründen, suç oranına, sağlıktan üretime her konu birbirine zincirin halkaları gibi bağlı. Bu manada şehrin en zayıf zincir halkası bu şehrin gelişmişliğini belirtiyor. Bu toplumsal olaylar ise toplumsal olaylar, bu işsizlik ise işsizlik, bu yatırım alanı ise yatırım alanı fark etmez. Sorun veya sorunlar ne ise sıraya koymadan eş zamanlı olarak bu sorunları çözmeliyiz. Ama görüşmelerimizde ve bize yansıyan konuların kaynağında istihdam ve işsizlik, bunun önündeki en büyük engel ise yatırım alanı ve gelişemeyen, dışa açılamayan bir Samsun öne çıkıyor. Bu sorunu acil olarak çözmeliyiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim