En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu şehit ve gazi ailelerinin halkla buluşması etkinliği duygusal anlara sahne oldu. Geçen yıl 14 Temmuz'da Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit olan Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın'ın, "Bir Noyan'ım daha olsaydı da onu da yollasaydım" sözleri uzun süre alkışlandı.

Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü 3.sınıf öğrencilerinin, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırlamış olduğu 'Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Ailelerinin halkla buluşması' etkinliği, Ereğli'deki Sevgi Barış Dostluk düğün salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe ilçe protokol üyeleri, şehit ve gazi aileleri ile halk katıldı.

Gecede Eğitim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı slayt gösterisi eşliğinde bugüne kadar ilçeden şehit düşen askerlerin isimleri tek tek okundu. Şiirlerin okunduğu bölümde ise şehit Ayhan Demirci'nin annesi Makbule Demirci, şehit Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın ve şehit Metin Çevik'in annesi Şehribar Çevik'in gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Şehit Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın, gece yaptığı konuşmada, "Ben şuna inanıyorum ki, Kürt Türk ayrımı asla yok. Benim oğlum Diyarbakır Silvan'da şehit oldu. Ama şunu da bilsinler ki bütün Kürt arkadaşları da yanındaydı. Bu toprak, bu Bayrak, bu vatan Kürt Türk ayrımı olmadan alındı. Çanakkale savaşında hep birlikte kurtarıldı. Neden bu nefret? Neden bu kin? Neden gidip dağda teröristi kucaklıyorlar? Kimin oyunuyla oraya geldiler? Bir Noyan'ım daha olsaydı da yollasaydım. Ama yine ben Noyan'ımın yanındayım" dedi. Etkinlik şehitleri anlatan şiirlerle son buldu.

Editör: TE Bilisim