Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz (37), Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesine bağlı Gökçek Köyü’nde ebediyete uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

Sur’da devam eden çatışmalarda yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Osman Öz, önce Denizli Çardak Havaalanı’na getirildi, ardından ambulansla Gökçek Köyü’ndeki evine getirildi. Burada, Eskişehir’de akciğer ameliyatı geçiren ve haberi alır almaz gece yarısı köye dönen baba Fehmi Öz ile anne mermi Öz, oğullarının tabutuna kapanarak uzun süre gözyaşı döktü. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin babası Fehmi Öz'e başsağlığında bulundu. Bu sırada şehidin babası Fehmi Öz, “Oğlumla en son bir gün önce görüşmüştük. İzne gelmek istiyordu. Ben de ‘gelmek istersen buyur gel’ demiştim. Ama maalesef nasip olmadı. Ben 3 çocukla ne yapacağım şimdi?" diyerek feryat etti. Bunun üzerine Eroğlu, "Olur mu öyle şey. Onlar bana ve 78 milyona emanet" karşılığını verdi.

Şehit Öz’ün naaşı helallik alınmasının ardından cenaze namazı için Gökçek Fatih Camisine getirildi. Burada şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin 15 yaşındaki oğlu babasının tabutundan uzun süre ayrılamadı. “Nerelere gittin sen? Kurban olayım ben seni yaradana” diye feryat eden anne Mermi Öz’ü sakinleştirmek kolay olmadı. Şehidin eşi ise “Beni bırakıp gittin” diye feryat ederken fenalık geçirdi. Cenaze, kılınan namazın ardından tekbirler ve sloganlar eşliğinde köy mezarlığına getirildi. Kalabalıktan dolayı izdiham yaşanan törende, şehit Öz’ün naaşı dualar eşliğinde defnedildi.

Editör: TE Bilisim