Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 
Edirnekapı Şehitliği'ndeki evlatlarını ziyarete gelen anneler, Anneler Günü'nü buruk geçirdi.

Oğullarının mezarları başında gözyaşı dökerek Kuran-ı Kerim okuyan anneler, yürekleri burktu.
Anneler Günü tüm Türkiye’de mutlu ve sevinçli geçerken, evlatlarını şehit vermiş birçok anne ise Anneler Günü’nü buruk geçiriyor. Şehit oğullarını ziyarete gelen anneler, evlatlarının yanı başında uzun süre gözyaşı döktü. Kimi oğlunun mezarını temizlerken, kimi ise mezarının yanı başında Kur'an-ı Kerim okudu. Oğullarının mezarı başında dua eden anneler, bir Anneler Günü'nü daha evlatlarından ayrı geçirmenin burukluğunu yaşadı.

Şehidi olmadığını ancak şehitlikte yatan herkesin kendi oğlu gibi olduğunu belirten Seniha Çakar, “Hepsi benim şehidim. Ben onlar için geldim. Benim evladım yok ama siz hepiniz benim evladımsınız. Biz böyle biliyoruz. Onlar bizim için uğraşıyor, bizim için şehit oldular. Ben onlar için nasıl bir dua okumayıp da, gözyaşı dökemem. Ben evde de okuyorum, ağlıyorum. Allah rahmet eylesin. Zaten nur içinde selametle yatıyorlar. Memleketimize, dünyamıza Allah iyilik sağlık versin. Gözyaşı vermesin, anneler ağlamasın. Cümlemizi Allah bağışlasın ve sağlık selamet versin. Şurası alem-i cihan olsa, billur taşlardan olsa istemem. Yeter ki Allah imanımızı bize versin” dedi.
Oğlunun mezarını pırıl pırıl yapmak için uğraşan bir anne de, “Anneler Günümüz bizim yok. Üzgünlükle ve ağlamayla geçiyor. Sabah kalktım, askerden gelen oğlumun valizini açtım. Kotlarını, kıyafetlerini kokladım. Kendilerinin yerine sabaha kadar onları kıyafetlerini kokladım. Bizim Anneler Günümüz de böyle geçiyor. Anneler Günü'nde yavrumuzun kokusunu alıyoruz ama bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Nuray Yaygın ise, “4 tane daha çocuğum var ama hepsinin yeri ayrı. Mehmet'im yok, babası yok. Oğlumu özlüyorum. Biz onu 20 yaşına kadar nelerle büyüttük. Ancak Allah’ın takdiri yapacak bir şey yok. Mertebesini biliyoruz ama yine de anneler olarak kalbimizdeler. Hep hastayız, hep yastayız” diye konuştu

Editör: TE Bilisim