Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Bursaspor, Süper Lig'inin 1. haftasında yarın akşam oynayacağı Trabzonspor maçı için Trabzon’a hareket etti. İspanya'nın Villarreal takımına transfer olması beklenen Cedric Bakambu maç kadrosuna dahil edilmedi.

20 futbolcunun bulunduğu kafileyi Özlüce Tesisleri’nden Başkan Recep Bölükbaşı ve personel uğurladı. Hareket öncesinde sezonun hayırlı olması adına kurban kesildi. Yeşil beyazlı kafile, Yenişehir Havaalanı'ndan Trabzon'a uçacak.

SAĞLAM: İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, hareket öncesinde yaptığı açıklamada, "Yola çıkıyoruz. Allah mahçup etmesin. Dualarımızı ettik. Kurbanlarımızı kestik. İyi bir başlangıç ile bundan sonrasını iyi getirebilmek, haftaya kendi sahamızda moralli şekilde taraftarımızla buluşmayı ümit ediyorum." dedi.

Yeşil beyazlı futbolcu Aziz Behich ise, "Tabii ki bütün takım heyecanlı. Zor bir maç olacak. Trabzonspor iyi bir takım. Çok iyi bir şekilde hazırlandık. İnşallah 3 puan ile Bursa’ya döneriz." diye konuştu.

Galatasaray’dan kiralanan Sercan Yıldırım, Bursaspor’a katkı koyabilmek için elinden gelenin en iyisini yapacağını belirtti. Transferin kendisi açısından çok güzel olduğunu kaydeden Sercan, "İnşallah yeni başarılara imza atarız. Tanıdığımız büyüdüğüm camia. Yabancılık çekmiyorum. Bu takıma ne kadar fayda sağlarsam benim için o kadar gurur verici olur. İlk maçta güzel performans sergilemek istiyorum. İnşallah sahadan 3 puan alırız. Zor bir maç olacak. Onlarda yeni bir yapılanmaya girdiler. Avrupa’dan elendiler. Olumsuz durumu biz olumluyu çevirebilirsek kazanan taraf inşallah biz olur. Ben hazır durumdayım. İyi bir sezon kampı geçirdim. İnşallah fayda sağlarım." şeklinde konuştu.

İspanyol oyuncu Cuenca ise, çok önemli bir deplasmana gittiklerini ama antrenmanlardaki oyunlarını sahaya yansıtarak maçı kazanıp Bursa’ya dönmek istediklerini belirtti. Cuenca, "Önemli bir karşılaşmayla sezona başlıyoruz. Zor bir maç olacağının bilincindeyiz. Antrenmanlardaki oyunumuzu aynı şekilde sahaya yansıtırsak Bursa’ya 3 puan ile dönebiliriz. Gün ve gün kendimi daha iyi hissediyorum. Çok uzun süre antrenmansızdım. Karşılaşma oynamadım. Tek başıma çalıştım ama takımla çalışmak gibi olmuyor tabii ki. Kendi gelişmemden şuan için memnunum. İnanıyorum ki en kısa sürede takımla aramdaki farkı kapatıp başarılarda katkı koymaya başlayacağım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Bursaspor'da sakatlığı devam eden golcü oyuncu Necid, bordo mavili takım karşısından forma giyemeyecek. Fenerbahçe'ye transfer olan Ozan Tufan, Volkan Şen gibi oyuncuları da kaybeden Ertuğrul Sağlam'ın, yeni transferlere bu maçta görev vermesi bekleniyor.

Ayrıca, İspanya'nın Villarreal takımına transfer olması beklenen Cedric Bakambu maç kadrosuna dahil edilmedi.

Bursaspor, geçtiğimiz sezon oynanan iki karşılaşmada da rakibini yenememişti. Bursa'da oynanan ilk maç 3-3 berabere, Trabzon'da oynanan maçı ise bordo mavili takım 1-0 kazanmıştı.
Editör: TE Bilisim