Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe ile eşleşen Atromitos, son 10 yıllık dönemdeki çıkışları ile dikkat çekiyor. 1923 yılında kurulan takım, şu ana kadar Yunanistan Ligi şampiyonluğu ya da Yunanistan Kupası'nı kazanma başarısı gösteremedi.
Atromitos, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında kupada final oynama başarısı gösterse de AEK ve Olympiakos'a kaybetmekten kurtulamadı. Başkent Atina'nın Peristeri bölgesinin takımı olan Atromitos, maçlarını 9 bin kişilik Peristeri Stadı’nda oynuyor.
Geçen sezon Yunanistan Ligi’nde normal sezonu 5. bitiren Atromitos, Avrupa kupalarına katılacak takımların belirlendiği play-off grubunu ise Panathinaikos ve Asteras Triplois'in ardından 3. tamamladı.
Teknik direktörlüğünü 41 yaşındaki Michail Grigoriu'nun yaptığı Atromitos'un bu yaz ki en önemli transferi ise bir dönem Liverpool, St. Etienne ve son olarak Valencienne'de oynayan Fransız forvet Anthony le Tallec oldu. Atromitos, transferde ayrıca Panthrakikos'tan Senagalli stoper Pape M'bow, Arjantin'in Colon takımından sol bek Mariano Bittolove Asteras Tripolıs'ten ofansif orta saha Fernandi Usero'yu kadrosuna kattı.
UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan katılan Atromitos, İsveç'in AİK takımını deplasmanda 3-1, kendi sahasında da 1-0'lık skorlarla eleyerek play off turuna yükseldi.
Editör: TE Bilisim