UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur'unda 1-1'in rövanşında Schalke 04 ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Stadion Gelsenkirchen'de oynanan mücadeleden gülerek ayrılan taraf, 3-2'lik skorla temsilcimiz Galatasaray oldu. Bu sonuçla temsilcimiz Galatasaray, Devler Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı.

Maçın ilk yarısında oldukça iyi bir futbol sergileyen Galatasaray, 17. dakikada Roman Neustadter'in golüyle yenik duruma düşse de; 37. dakikada Hamit Altıntop ve 42. dakikada Burak Yılmaz'ın golleriyle devreyi 2-1 önde kapattı.

İkinci yarıda daha iyi futbol oynayan taraf olan Schalke 04, 63. dakikada Michel Bastos ile eşitliği yakalasa da; bu gol tur için yeterli olmadı.


Karşılaşmanın son dakikalarında temsilcimizin kalesini abluka altına alan Schalke 04 defansında açıklar verdi. Karşılaşmanın 90+5. dakikasında Umut Bulut Galatasaray'ı öne geçiren golü kaydetti.

Bu sonuçla temsilcimiz Galatasaray, sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılarak adını Devler Ligi'nde son 8 takım arasına yazdırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final mücadelelerinde ilk maçlar 2/3 Nisan'da, bu maçların rövanşları ise 9/10 Nisan'da oynanacak.

SAKİN VE DENGELİ

Tur için mutlak gole ihtiyacı olan Galatasaray, maça oldukça dengeli ve ne istediğini bilen oyun ortaya koydu. İlk dakikalarda itibaren topa sahip olan Galatasaray, rakibini kanatlardan zorlamaya başladı. Bu bölümde oyunu yönlendiren isim Selçuk İnan olurken, Fildişili golcü Drogba'nın arkaya yaptığı koşular, Schalke 04 defansını oldukça zorladı.

PENALTI BEKLENTİSİ

Rakip kaleyi ilk dakikalarda itibaren ablukaya alan temsilcimiz, ilk heyecanı Burak Yılmaz ile yarattı.

Karşılaşmanın 6. dakikasında Galatasaray, kullandığı serbest vuruşu kullanıldıktan sonra ceza sahasına hareketlenen Burak topla buluştu. Savunma topa müdahale edip ceza sahası dışına gönderdi. Ceza sahası dışındaki Drogba sert vurdu ama top yandan dışarıya çıktı. Bu pozisyonda Burak Yılmaz pozisyonda penaltı olduğu noktasında hakeme itiraz etti.

DROGBA HEYECANLANDIRDI

Bu penaltı pozisyonundan sonra yine rakip kalede etkinliğini sürdüren Galatasaray, ilk tehlikeli pozisyonunu Drogba ile yakaladı. Karşılaşmanın 7. dakikasında yine gelişen Galatasaray atağında Drogba sol kanattan ceza sahasına girdi ve yine kaleye sert şut gönderdi. Hildebrand topu son anda kornere gönderdi. Bu pozisyonda Galatasaraylı taraftarlar oldukça heyecanlandı.

Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?

HILDEBRAND GEÇİT VERMEDİ

Galatasaray'ın ilk dakikada itibaren topu ayağında tutarak kısa paslarla rakip kalede etkili olması, temsilcimizin ilk 15 dakikalık dilimde çok ciddi pozisyonlar üretmesine vesile oldu. Bu pozisyonlardan birinde Selçuk, çok net bir fırsattan yararlanamadı. Karşılaşmanın 13. dakikasında etkili paslarla rakip yarı alana geçen Galatasaray'da ceza sahasına uzun atılan topta savunma müdahale etti ve top ceza sahası ön çizgisindeki Drogba'ya geldi. Drogba çok güzel pasla Selçuk'u ceza alanı sol çaprazından içeriye girdi. Vuruşunda kaleciden dönen topu savunma uzaklaştırdı.

İLK POZİSYON VE GOL!

Schalke 04 karşılaşmanın başından itibaren topun arkasında kalarak Galatasaray'ın arkaya atacağı uzun toplara geçit vermemek istedi. Hücumda ilk 15 dakikalık dilimde etkili olamayan Schalke 04, Galatasaray savunmasının büyük hatasında golü buldu.

Karşılaşmanın 17. dakikasında sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda penaltı noktasına gelen topa kafa vuruşunda önce topa Muslera müdahale etmesine rağmen seken topa düzgün bir vuruş yapan Neustadter topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

RİTM KAYBOLDU

Golde kadar iyi bir oyun sergileyen Galatasaray, golle birlikte maçın başında yakaladığı o ritmi kaybetti. Bu bölümde Drogba orta sahaya kadar gelerek top almaya çalışırken, Schalke 04 daha çok uzun toplarla çıkmaya çalıştı.

SNEIJDER NET FIRSATI TEPTİ

Karşılaşmanın 25. dakikasından itibaren golün şokunu atlatan Galatasaray, topu yine ayağında tutarak Schalke 04 kalesinde etkili oldu. Bu bölümde ise Sneijder'in kaçırdığı pozisyonda Galatasaraylı taraftarlar nefeslerini tuttu. Karşılaşmanın 34. dakikasında yine gelişen Galatasaray atağında sağ kanattan ileriye hareketlenen Eboue pasını ceza sahası sol tarafındaki Sneijder'e gönderdi. Sneijder topa gelişine plase bir vuruş yaptı ama top yandan dışarıya çıktı.

GOL! EŞİTLİK GELDİ

Soyunma odasına mutlaka gol bularak girmek isteyen temsilcimiz, güzel oyununun karşılığında hak ettiği golü geldiği günden bu yana şanssızlık yaşayan Hamit'in ayağından buldu. Karşılaşmanın 37. dakikasında kullanılan serbest vuruşta kısa pasta topla buluşan Hamit kaleye yaklaşık 30 metreden harika bir şut gönderdi ve top ağlarla buluştu. Temsilcimiz böylece karşılaşmada 1-1'lik eşitliği yakaladı.

GALATASARAY FIRTINASI

Golden sonra daha da morallenen Galatasaray, rakibinin golden sonra kendine gelememesini fırsat bilerek ataklarını sıklaştırdı. Karşılaşmanın 42. dakikasında ev sahibi ekip atak geliştirirken araya giren Riera topu kayarak rakip savunma arkasına kadar gönderdi. Topa koşu yapan Burak, kaleci Hildebrand'dan önce davranarak topu aşırtarak ağlarla buluşturdu.

Bu golle temsilcimiz Galatasaray, ilk yarıdaki iyi oyununun karşılığını soyunma odasına 2-1 önde girerek aldı.

SCHALKE DEĞİŞİKLE BAŞLADI

İkinci yarıda tur için yemeden iki gol atması gereken Schalke 04, oyuna bu yönde hamle yaptı. Golün sahibi Roman Neustadter oyundan çıkarken, yerine Christian Fuchs oyuna girdi.

UZUN TOPLAR ETKİLİ OLDU

Son 45 dakikanın başlamasının ardından Galatasaray, schalke 04'ün kurmak istediği baskı ve oyun temposuna karşı koymak istedi. Ama oyundaki en önemli farklılık, Galatasaray'ın bunu saf defansif anlayış ile yapmamasıydı. Rakibinin genel anlamda topla oynamasına izin veren temsilcimiz, uzun toplar ve hızlı hücumlarla etkili oldu.

Karşılaşmanın 53. dakikasında sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Sneijder pasını sağ kanattaki Hamit'e, Hamit'te ceza sahası sağ çaprazındaki Burak'a gönderdi. Burak çaprazdan şutunu gönderdi ama Hildebrand son adan kornere gönderdi.

MUSLERA İYİ ÇIKARTTI

Schalke 04, Galatasaray'ın kaçırdığı bu pozisyondan sonra taraftarının da desteği ile temsilcimizin kalesine yerleşti. Schalke 04 özellikle uzaktan şutlarla etkili olmak isterken Muslera bu bölümde sahneye çıktı.

Karşılaşmanın 56. dakikasında yine gelişen ev sahibi ekip atağında ceza sahası dışından sol çaprazdan Pukki yakın kale direğine sert şut çekti ama Muslera son anda topu kurtardı.

NEFESLER TUTULDU

Özellikle 50. dakikadan itibaren artan Schalke 04 baskısı, beraberinde temsilcimizin kalesinde tehlikeleri de beraberinde getirdi. Karşılaşmanın 61. dakikasında sol kanattan gelişen ev sahibi ekibi atağında Bastos pasını Julian Draxler'e verdi. Draxler, Galatasaray savunmasından bir bir sıyrıldı ve tam ceza alanına girdiğinde şutunu çekti ve top az farkla dışarıya gitti.

BASKI GOL GETİRDİ

Schalke 04'ün bu baskısı sonuç verdi. Temsilcimiz, bu baskı karşısında defansta zaman zaman hatalar yaptı. Karşılaşmanın 63. dakikasında ev sahibi ekibin baskı kurduğu dakiaklardan birisinde ceza alanında Pukki sağ taraftan topla kaleye hareketlendi ve Muslera topa müdahale etti ama top yine Schalkeli oyuncularda kaldı. Kale sahası sağ tarafında pası alan Bastos düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

MUSLERA TAKIMI SIRTLIYOR

Galatasaray'ın ikinci devrede sahaya yansıtmaya çalıştığı defansif anlayış, Schalke 04'ün hücumsal anlamda daha etkili olmasına sebep oldu. Beraberlik golünden sonra iyice morallenen Schalke 04, temsilcimizin kalesine etkili gelmeye başladı. Bu bölümde ise Muslera'nın kritik kurtarışları damga vurdu.

Karşılaşmanın 66. dakikasında tehlikeli gelişen Schalke 04 atağında yine Julian Draxler uzaktan sert şut çekti. Önce Muslera topa müdahale etti ardından savunma uzaklaştırdı.

TERİM'DEN OYUNA MÜDAHALE

Galatasaray'ın ikinci yarıdaki kapanan görüntüsüyle birlikte gelen Schalke 04 baskısı, Galatasaraylılar'ı bir an olsun endişeye sürükledi. Ama bu bölümde Fatih Terim, karşılaşmanın 70. dakikasında Sneijder'in yerine Amrabat'ı oyuna alarak maça müdahalede bulundu.

YİNE MUSLERA, YİNE MUSLERA

İkinci yarıda özellikle oyunun üçüncü bölgesinde çok etkisiz kalan Galatasaray karşısında Schalke 04, çok etkili geldi. Bu bölümde Muslera, yine takımına derin bir nefes aldırdı. Karşılaşmanın 77. dakikasında çok tehlikeli gelişen ev sahibi ekip atağında Julian Draxler, Semih'ten sıyrıldı ve sol kanattan ceza sahasına girip Muslera'yla karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Muslera topun sahibi oldu.

SEMİH KORKUTTU

Bu pozisyonda Draxler'in kramponu düştükten sonra kafasına gelen Semih Kaya, çok ciddi bir sakatlık geçirerek yerini Gökhan Zan'a bıraktı.

AMRABAT CÖMERTÇE HARCADI

Kontra ataklarla etkili olmaya çalışan Galatasaray, Amrabat ile çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Karşılaşmanın 84. dakikasında sol kanattan Drogba'dan aldığı topla ceza alanına giren Amrabat'ın kaleye vuruşunda top kaleci Hildebrand'da kaldı.

UMUT SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Karşılaşmanın son dakikalarında temsilcimizin kalesini abluka altına alan Schalke 04 defansında açıklar verdi. Karşılaşmanın 90+5. dakikasında Galatasaray kontra atağında Selçuk pasını Umut'a gönderdi. Umut karşı karşıya pozisyonda ilk vuruşu Hildebrand'dan döndü ama ikinci pozisyonda Umut topu ağlara gönderdi.

Bu sonuçla Galatasaray, sahadan 3-2'lik galibiyet ile ayrılarak adını Devler Ligi'nde çeyrek finale yazdırdı.


Editör: TE Bilisim