Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları da karne heyecanı yaşadı. 10 bini Sarıçam ilçesindeki çadır kentte olmak üzere yaklaşık 90 bin sığınmacının misafir edildiği Adana’da, mültecilerin değişik okullarda eğitim gören çok sayıdaki öğrencileri de yarıyıl tatiline girdi.

Merkez Seyhan ilçesindeki Mehmet Zahit Kotku İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim-öğretim gören bin 230 Suriyeli çocuk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Oflaz, bu kurumdan sorumlu Müdür Taykut Cengiz ve öğretmenlerinin katıldığı törenle karnelerini aldı. Suriye Milli Eğitim müfredatının yanında Türkçe dersleri de alan öğrenciler, katkılarından dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

Müdür Yardımcısı Ömer Oflaz da eğitim-öğretime bu yıl biraz geç başlandığına dikkat çekerek, “İkinci dönem, inşallah birinci yarıyılda karşılaştığımız aksaklıkları gidererek, daha iyi bir sezon geçireceğiz. Uzaktan gelen öğrencilerin taşıma sorununu çözmüş olacağız. Bunun için UNICEF ile ortak çalışmalarımız devam ediyor. Sizleri okullarımızda bu şekilde mutlu görmekten son derece gurur duyuyoruz ve sevinçliyiz.” dedi.

Okulda 3 çocuğu okuyan Suriyeli anne Menar Meleh ise devletin sunduğu destekler için teşekkür ederek, “Allah razı olsun. Geldik, bize çok yardım edildi. Çocuklar önceleri çok sıkılıyordu. Çocuklar okula başladıktan sonra çok sevindi. Çok şükür. Savaş bittiğinde yine ülkemize döneceğiz.” ifadelerini kullandı. İlk ve orta dereceli okulda eğitim gören Suriyeli öğrenciler, okul bahçesinde karnelerini havaya kaldırarak, sevinçlerini yansıttı.

Editör: TE Bilisim