MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi'nde 20 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği saldırının yıl dönümünde ilçenin giriş ve çıkışında polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Amara Kültür Merkezi önünde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da katılacağı anma etkinliği çerçevesinde polis merkez önünden geçen cadde ve sokaklara girişi yasakladı.

Kentte, geçen yıl 20 Temmuz tarihinde yaşanan, 34 kişinin öldüğü Suruç’taki olayların birinci yıldönümünde yapılacak her türlü basın açıklaması, eylem ve yürüyüş valilik tarafından yasaklandı. Olası anma gösterilerine karşı kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Anma etkinliğinin yapılması planlanan ancak valilik tarafından yasaklanan Amara Kültür Merkezi çevresinde de polis tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.

Kentin giriş ve çıkışları polis tarafından tutuldu. Çevre illerden gelecek gruplara yönelik kentin giriş noktalarında zırhlı araçlarla birçok uygulama noktası oluşturuldu. Denetim noktasına gelen yabancı plakalı ve toplu taşıma araçlarını durduran güvenlik güçleri, aradığı araçlarda bulunanları kimlik kontrolünden geçirdikten sonra yola devam etmelerine izin verildiği görüldü.
Cihan

Editör: TE Bilisim