Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün vurularak öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi, şehirdeki Yeniköy Mezarlığı’na defnedilecek. Elçi, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in annesi Azize ve ağabeyi Abdulaziz Baydemir’in mezarları yanına defnedilecek. Polis, cenazenin götürüleceği yol üzerinde ve mezarlık çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Sur ilçesinde bugün de sabaha kadar silah ve patlama sesleri duyuldu. Valilik kararıyla sokağa çıkma yasağı getirilen Sur ilçesinde yasak devam ediyor. Sur’un 5 kapısı da polis barikatlarıyla kapalı. Özel harekatçı ve çevik kuvvet polisleri elleri tetikte bekliyor.

Dağkapı Meydanı ve Ofis semtinde gece toplanan eylemciler barikat kurarak yolları kapatmıştı. Polis olaylara müdahale etti. Sabah saatlerinde Diyarbakır sokaklarında sessizlik dikkat çekti. Bazı bölgelerde kazılan hendekler kapatıldı.

Tahir Elçi için Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı’nda tören düzenlenecek. Daha sonra Yeniköy Mazarlığı’nda toprağa verilecek. Polis sabah saatlerinden itibaren cenazenin götürüleceği güzergah ve mezarlık çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı.

Editör: TE Bilisim