En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Bitlis’in Tatvan ilçe kırsalındaki PKK’lılara yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. PKK’lıların bulunduğu değerlendirilen bölgedeki birçok alan helikopterlerle taranarak bombalanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Bitlis-Tatvan ve Tatvan-Van karayollarına yüklü miktarlarda patlayıcı döşendiği ihbarını değerlendiren güvenlik güçleri, her gün yüzlerce aracın kullandığı yol güzergahlarındaki menfezlerin altında patlamaya hazır birçok patlayıcı tespit etmişti. Bunları tek tek etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, olaydan sonra saldırı hazırlığında olan ve patlayıcıları döşeyen PKK’lılara yönelik Bitlis’in Tatvan ilçe kırsalına hava destekli operasyon başlattı.

Tatvan’dan havalanan helikopterlerle Tokaçlı köyü yakınlarındaki dağlık alan abluka altına alındı. PKK’ların ve kamplarının bulunduğu değerlendirilen alanlar ise helikopterler tarafından taranarak bombalanıyor. Yapılan hava destekli operasyonlar Tokaçlı köyünden izlenebilirken, helikopterlerce bombalanan alanlardan şiddetli patlama sesi ve dumanların yükseldiği gözlemlendi. Dün başlatılan operasyonların bugün de devam ettiği öğrenildi.

HDP’LİLER OPERASYON BÖLGESİNDE CANLI KALKAN EYLEMİ BAŞLATTI

Bölgede askeri operasyonların başlatıldığını öğrenen HDP Bitlis ve Tatvan ilçe örgütleri ise canlı kalkan olmak için bölgeye gitti.

HDP Bitlis Milletvekili Mızgin Irgat ve Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik HDP ekibi, bölgede bir süre incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından operasyonların yapıldığı kırsala doğru ilerleyen grup, bölgede canlı kalkan eylemi başlattı.

Öte yandan Tatvan kırsalında başlatılan operasyonlarla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Editör: TE Bilisim