Dünyada yaşam hızla sanallaşıyor. Bundan en son nasibini alan ise FUTBOL olacak gibi...

Dünya çapında şiddet, bahislerin ayarlanması ve terör gibi futbolu çok olumsuz etkileyen faktörler, sanal ligler yaratılmasına neden oldu.

ARTIK ÜNLÜ KULÜPLERİN ESPOR TAKIMLARI VAR.

Al Jazeera haber sitesinde yayınlanan bir haber, yukarıda bahsettiğimiz cephede neler döndüğüne dair fikir veriyor.

İşte o haber...

...

PARİS SAINT GERMAIN E-SPOR TAKIMI KURDU


Fransa’nın önde gelen kulüplerinden Paris Saint Germain artık eSpor alanında da mücadele verecek. Takım üç de önemli transfer yaptı.


Bu dünyaya adım atan son kulüp Paris Saint Germain oldu.

Fransız kulüp önemli üç transfer de gerçekleştirdi. 5 kez Avrupa League of Legends şampiyonu Bora ‘Yellowstar’ Kim, Danimarkalı August ‘Agge’ Rosenmeier ve Fransız Lucas ‘DaXe’ Cuillerier. Bu üç isim kulübü ulusal ve uluslararası arenalarda temsil edecek.

Üç espor oyuncunun imza törenine Paris Saint Germain’in başkanı Nasser Al-Khelaifi de katıldı.

Başkan “Paris Saint Germain olarak espor alanında olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki üç yıl için büyük planlarımız var” dedi.

TCG ANADOLU LHD Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi TCG ANADOLU LHD Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi

Özellikle gençler arasında büyük bir kitlesi bulunan eSpor’un dünyada 256 milyondan fazla taraftarının olduğunu belirtliliyor.

eSpor dünyanın bir ucundaki kişinin diğer ucundaki kişilerle internet üzerinden oyun oynayabileceği ya da büyük organizasyonlar aracılığıyla fiziksel olarak da bir araya gelebileceği bir spor dalı. On binlerce kişinin takip ettiği profesyonel turnuvaları, lisanslı oyuncuları, büyük bir bütçesi, profesyonel yöneticileri ve bitmek bilmeyen kariyer fırsatları var.


Editör: TE Bilisim