Rize ’de minare ustası Hasan Yazıcı’yı telefonla arayan bir kişi, 22 yaşındaki oğlu Burak Yazıcı’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşırken şehit düştüğünü söyleyip, telefonu kapattı.

Haberin ardından büyük üzüntü yaşanan Yazıcı ailesinin evine taziye ziyaretleri başladı.

Yiğitler Köyü’nde yaşayan Hasan Yazıcı’ya saat 15.00 sıralarında telefon geldi. Suriye’den aradığını ve arkadaşı Burak Yazıcı’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşırken şehit düştüğünü söyledikten sonra telefonu kapattı. Aldıkları haber üzerine büyük acı yaşayan baba Hasan Yazıcı, oğlunun 3 ay önce yasadışı yoldan Suriye’ye giriş yaptıktan sonra Türkiye’ye döndüğünü belirterek şunları söyledi:

BU GENÇLER SURİYE'YE NASIL GEÇİYOR?

"Rize’de polis oğlumu gözaltına aldı. Kaçak yollarla Suriye’ye geçtiği gerekçesiyle bin lira para cezası kesildi. Oğlum burada bir ay kaldıktan sonra evden çıkıp kayıplara karıştı. Gitmeden önce, 'Esad’ın adamlarından bir kaçının kellesini alıp şehit olmam lazım. Allah yolunda cihat edemezsem bunun cevabını ahirette veremem' diyordu. Sınırdan nasıl geçti? Dışişleri ve İçişleri Bakanına sesleniyorum; bu gençler Suriye’ye nasıl geçiyor? Oğlum pasaportsuz nasıl ülke değiştiriyor?"

CENAZESİ GETİRİLMEZSE AĞIR EYLEM YAPACAĞIM

İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı

Oğlunun Suriye ’ye nasıl geçtiğini hala anlayamadığını söyleyen Hasan Yazıcı, Bu ülkenin sınırı yok mu? Nasıl sınırdan karşıya geçebiliyor? İllegal yollardan sınırı geçmek bu kadar kolay mı? Ben oğlumun cenazesi istiyorum. Cenazesi Türkiye’ye getirilemezse ağır bir eylem yapacağım. Suriye’den arayan kişi oğlumun cenazesinin Esad'ın askerlerinin tarafında kaldığını, ancak kendi ellerindeki askerlerle cenazeleri takas etmeye çalıştıklarını anlattı. Cenazeyi alabilirlerse bize ulaştıracaklarını söyledi" dedi.

Oğlunun cesur bir genç olduğunu anlatan Yazıcı, "Oğlum çok iyi bir gençti. Cesaretliydi. Esad’ın tüm ordusunu karşısına alacak kadar cesurdu" diye konuştu.

BİZ İSTEMEDİK AMA KAÇARAK GİTTİ

Baba Yazıcı, oğlunun altı ay önce tekrar Suriye’ye gittiğini belirterek, “Altı ay önce yine Suriye’ye gitmişti. O zaman bin TL yasal olmayan sollarla sınır ihlali yaptığı için ceza aldı. O cezası iptal edildi. İki ay önce tekrar Suriye’ye gideceğini söyledi. Bana, bebekleri öldüren o Esat’ın bir adamını öldürebilsem bana yeter diyordu. Biz istemedik ama kaçarak gitti” dedi.

4 çocuk annesi Tulin Yazıcı’da oğlunun fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü. Ailenin evine taziye ziyaretleri başladı.

Editör: TE Bilisim