TRABZON MAÇKA SALDIRISININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ!

Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti

 

Gümüşhane Giresun Trabzon üçgeninde Tunceli Erzincan üzerinden yada ya da Tokat’ta yıllardır eylemlere karışan terör uzantıları daha Torul’da şehit verdiğimiz askerlerin kanı kurumadan bölge jandarma komutanının şüpheli helikopter kazası gerçek inandırıcı olarak aydınlatılmadan ardından Trabzon Maçka’da ki bu alçak saldırı milletimizi derinden üzmüştür.Bölgede görünürde çok açık sebebi olmamasına rağmen bu alçak kalleş saldırılar ne anlama geliyor?.Kapıları açık yatan yöre insanı gece uyku uyuyamamakta aileler tedirgin iç yayla turizmi baltalanmak üzeredir.

Geçen yıl Kürtün yaylalarında meydana gelen saldırıları Jandarma bölge komutanının operasyon talebine onay verilmemiş adeta ciddiye alınmayan bu talep katil atıklarına nefes aldırmış zaman kazandırmıştır.Bölgede istismar edilecek etnik unsur inanç temelli farklı kesimler olmamasına rağmen öz be öz Müslüman Türk diyarında terörün hedefi nedir? Bu sorulara insan ömrünü aşan ortak millet ve devlet aklı cevap bulmadıkça mesele daha vahim duruma gelebilir.Bölgede taşeron terör örgütleri üzerinden Pontus Rum devleti hedefli bir alçak ihaneti bizim milli hafızamız işaret ediyor.Bölgede işbirliği yapan maşaları bulmak imha etmek ve istihbaratı olağanüstü yeterli seviyede artırmak gerekmez mi?

Su uyur düşman uyumaz. Bu endişeleri yıllarca dillendirenleri paranoyak olarak suçlayan kış uykusuna yatan sorumsuzlara rağmen Türk milletten Sevrin Mondrosun intikam alınmak isteniyor. Hedeflerindeki Kürdistan Ermenistan iddialarından bölgeye düşen bonus Pontus Rum devleti hedefidir. Karadeniz de ihanete asla geçit yoktur. Balkanlar ve Kafkaslardaki Müslüman Türk varlığı mübadele sonrası her türlü tasfiyeye maruzken kalmıştır. Camiler domuz ahırı olurken kiliselerin mütekabiliyet ilkesinden yoksun açılması iktidarın bir başka aczi yetidir.

Bölge ve ülkemiz tarihi milli hafızasının gereği olan milli politikalara duyarlı nesillere sahip olmadıkça buralarda olup bitenleri bilmedikçe kendimizi savunmakta acze düşeriz.

Gün uyanık olma günüdür aksi takdirde bizim köyde bir şey yok diyenlerin yarın köyüne dayanırlar. Dün bölgede konuştuğumuz insanlar özellikle kadınların geceleri korkudan uyuyamadıklarını ifade ettiler.Evet yatak odalarımızın bile huzurunu bozan bu saldırıyı ciddiye alıp bu hayaller kara kabusa dönmelidir. Bir kişi bundan sonra bölgede terörden ölürse bunun sorumlusu millete karşı mahkum olur.

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim