İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak, Bingöl ve Hakkari ile Irak'ın kuzeyindeki terör kamplarına yönelik düzenlenen hava operasyonlarda, 40 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre;

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, son 24 saatte, 4 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bölgeden kaçmaya çalışan teröristler bir binayı yaktı, güvenlik güçleri 10 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Şırnak'ta ise güvenlik güçleri ile çatışmaya giren 2 bölücü örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. 2 terörist ise teslim oldu. Operasyonlarda 10 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 580 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet tabanca şarjörü, 20 adet tabanca fişeği, 4 adet el bombası ve 2 adet el telsizi ele geçirildi. 6 el yapımı patlayıcı imha edildi. Güvenlik güçleri karşısında tutunamayıp kaçmaya çalışan bölücü örgüt mensupları 6 binayı ateşe vererek yaktı. Nusaybin ve Şırnak'ta süren operasyonlarda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 811'e yükseldi. Aynı sürede 2 bin 107 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bingöl'de icra edilen operasyonda ise 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerin beraberlerinde 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 15 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 163 adet fişek, 6 adet el bombası ve 3 adet uzaktan el yapımı patlayıcı patlatma cihazı ele geçirildi.

Hakkari / Yüksekova'da icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile temas sağlandı ve 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari ve Erzincan'da bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış birer adet el yapımı patlayıcıyı tespit ederek imha edildi.

Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 6 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesi ile Hakkari'de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin'de Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4 PKK/PYD mensubu terörist, yanlarında getirdikleri patlayıcı madde ile yakalandı.

Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzii, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildi. Yine Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine icra edilen hava harekatında 30 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.Cihan

Editör: TE Bilisim