Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, terör operasyonlarının sona erdiği Şırnak'ta teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcılar kontrollü bir şekilde imha ediliyor. Barikatların kontrollü şekilde kaldırılmasına da devam ediliyor. PKK'lı teröristlerin vatandaşların evlerine yaptıkları gizli bölmelerde ve kazdıkları tünellerde, "Kumanya, yaşam malzemeleri, hücum yeleği, saklanmış şekilde 1 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 3 adet Kaleşnikof şarjörü ve 26 adet Kaleşnikof fişeği ele geçirilmiştir. Teröristlerin üs olarak kullandığı bir evde ise, 11 adet boru tipi el yapımı patlayıcı (EYP), 1 adet Kaleşnikof şarjörü, gizlenmiş şekilde 485 adet Kaleşnikof fişeği ve 40 adet çeşitli tıbbi malzeme ele geçirildi" denildi. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bir ev içinde teröristlerce açılmış gözetleme mazgalı, geçiş koridoru ve sığınak tespit edilmiştir. Yapılan aramada 1 adet Havalı Tüfek, 8 adet Kaleşnikof şarjörü, 236 adet Kaleşnikof fişeği,17 adet boru tipi EYP (yerinde imha edilmiştir.), 1 adet sırt çantası ve içerisinde 35 adet tıbbi malzeme ele geçirilmiştir. Teröristlerin, sivil halkın evinin zeminde kazdıkları sığınaklar ve depolar ortaya çıkarılmıştır. Teröristler, etkisiz hale getirilen elemanlarını gömerek ortadan kaldırmıştır. Yapılan aramada, toprak altında bir terörist cenazesi tespit edilmiştir. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam etmektedir."

TUNCELİ'DE 2 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

Bölücü terör örgütüne yönelik Tunceli'nin Pülümün ilçesi kırsalındaki operasyonlar ise sürüyor. Operasyonlarda; 2 sığınak ortaya çıkarıldı. Sığınaklarda, "29 büyük tüp, 4 küçük tüp, 1 jeneratör, 1 güneş enerjisi paneli, 50 lt benzin, 50 lt motorin, 2 batarya bloğu, 200 adet pil, 300 paket hazır çorba, 1.200 kg gıda malzemesi ve muhtelif malzeme" ele geçirildi. 
Editör: TE Bilisim