Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, bazı mahalle muhtarlıklarında vatandaşlara ait bilgilerin bulunduğu dökümanların çalınmasıyla ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Türkeş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne sunduğu önergede, Ankara Yenimahalle sınırları içerisindeyken, 6360 Sayılı Kanunla Çankaya Belediyesi'ne bağlanan Çayyolu ve Ümitköy mevkiindeki 5 mahallenin muhtarlık binalarına, kimliği belirsiz kişilerce girilerek bilgisayarlarının çalındığı iddia edildiği belirtildi. Olayların tamamında parmak izinin bulunmadığı, demir makası kullanılarak binaların demirlerinin kesildiği ve aynı yöntemin kullanılması nedeniyle de olayların faillerinin aynı kişiler veya organize bir örgüt tarafından gerçekleştirildiğinin öne sürüldüğüne dikkat çekildi.

Hırsızlık olayına ilişkin ayrıntılar veren Türkeş, “13/12/2012 Ümitköy Mahallesi Muhtarlığı- Muhtarlığın içinde vatandaş bilgileri bulunan resmi klasörler çalınmıştır. 12/12/2012 Konutkent Mahallesi Muhtarlığı-Muhtarlık binasına girildiği tespit edilmiştir. Aralık-2012- Koru Mahallesi Muhtarlığına girilmiş, 20 bin vatandaşa ait bilgilerin bulunduğu bilgisayar çalınmıştır. 30/11/2012 Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi Muhtarlığı'na girilmiş, mahallede oturan 30 bin vatandaşın bilgilerinin bulunduğu 3 bilgisayar kasası ve yazıcı çalınmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Aynı yöntemler kullanılmak suretiyle Ankara’nın ve Türkiye’nin diğer bazı yerlerinde de muhtarlık binalarına girilerek bilgisayarların ve vatandaş bilgilerinin çalındığının tespit edildiğini ileri süren Türkeş, vakaların içeriği ile ilgili bilgi verdi. Türkeş, Başbakan’ın cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:
"1- Yukarıda bahsi geçen olaylarla ilgili olarak emniyet ve istihbarat kaynaklarınca yürütülen araştırma ve soruşturmalar ne aşamadadır?
2- Son 10 yıl içerisinde, emniyet makamlarına, muhtarlık binalarına yapılan saldırı ve hırsızlık iddiasıyla yansımış kaç şikayet bulunmaktadır? Bu olayların ne kadarının faili bulunmuş, ne kadarı yargıya intikal ettirilmiştir?
3- 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'nden itibaren, emniyet makamlarına, muhtarlık binalarına yapılan saldırı ve hırsızlık iddiasıyla yansımış kaç şikayet bulunmaktadır? Bu şikayetlerin ne kadarında adi hırsızlık tespit edilmiş, ne kadarında sadece bilgi hırsızlığı gerçekleştirilmiştir?
4- Ülkemizde her yerel ve genel seçim sürecinde, “Mükerrer seçmen kartları ve listeleri, mükerrer kullanılan oylar, ölmüş kişilerin yerlerine kullanılan oylar” gibi iddiaların yoğunlukla dile getirildiği hatırlandığında, bu iddiaların önüne geçebilmek adına muhtarlık binalarına düzenlenen hırsızlık girişimlerini ciddiyetle ele almayı ve bu konuda kamuoyunu aydınlatmayı düşünüyor musunuz?
5- Olayların muhtemel siyasi saikleri dikkate alınarak, ülke çapında bir soruşturma başlatılması düşünülmekte midir?
6- Vatandaşlara ait son derece hassas bilgilerin saklandığı muhtarlık binaları, bilgisayarları ve resmi evraklarının güvenliğinin sağlanması yönünde alınan tedbirler nelerdir? Bu tedbirler yeterli midir?
7- Muhtarlık verilerinde yer alan bilgilerin çalınarak değiştirilmesi, farklı amaçlarla kullanılması halinde, vatandaşların hakları ne şekilde korunma altına alınacaktır?”

Editör: TE Bilisim