Açılış merasimine; Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Kırgızistan'ın Kiev Büyükelçisi Ulukbek Çinaliyev, Kiev Belediye Başkanı Danışmanı Bogdan Balasinoviç, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna’da bulunan Türki halkların temsilcileri ve ülkede faaliyet gösteren Türkı derneklerinin yetkilileri katıldı.

Türk Konseyi'ne üye; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'nin Ukrayna'daki diasporaları arasındaki ilişki ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan ilk ortak Bölgesel Diaspora Merkezi'nin açılış töreninin akabinde, Türk Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov, diaspora merkezi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Diaspora merkezinde yapılan toplantıda üye ülkelerin yanı sıra konseye üye olmayan diğer Türki halkların temsilcilerine de söz verildi.

Türk konseyine üye ülkelerin; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye diasporaları arasındaki işbirliğini ve iletişimi artırmak amacıyla; Berlin, Paris ve Washington’da da Bölgesel Diaspora Merkezi kurulması planlanıyor.

Diaspora Bölgesel Merkezi ile Türk dili konuşan ülkelerin uluslararası konumlarının güçlendirilmesi, bu ülkelerin devlet ve halklarının kültür ve değerlerinin tanıtılması, Türk halklarının karşılaştığı sorunlarla ilgili gerçeklerin uluslararası kamuoyuna duyurulması hedeflendiği bildirildi.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

CHA

Editör: TE Bilisim