Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Kapadokya bölgesinde doğal oluşumlu olması nedeniyle dünyanın ilk doğal gökdeleni olarak da değerlendirilen Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesindeki tarihi Uçhisar Kalesi’nde fotoğraf sanatçısı Selda Sağlamdin ilk kişisel fotoğraf sergisini açtı.

Kapadokya bölgesinin ana giriş bölümünde yer alan ve M.Ö. 3000'li yıllarda Hititler'den itibaren savunma amaçlı olarak da kullanılan 179 metre yüksekliğe sahip doğal oluşumlu Uçhisar Kalesi, sığınaklar, yerleşim alanlarında birbirine geçmeyi kolaylaştırıcı yer altı tünelleri, şarap üretim alanı, depo, kiler, ahır ile insanların normal yaşamını sürdüğü tüf kayaya oyulu 500’e yakın mekanı içinde barındırıyor.

Açılışa, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEHÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Uçhisar belde Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Çat belde Belediye Başkanı Kamil Duru, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, MHP Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu, Kamu Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin ve çok sayıda davetli katıldı.

Fotoğraf sergisinde bulunan fotoğrafları tek tek inceleyen protokol üyelerine Selda Sağlamdin bilgi verdi ve Kapadokya Bölgesine ait birer tane fotoğraf hediye etti.

Fotoğraf Sanatçısı Selda Sağlamdin, "Uçhisar Kalesi'nde tamamen Kapadokya Bölgesine ait olan fotoğrafları 1. Kişisel Fotoğraf Sergimde açmış bulunuyorum. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan protokol üyeleri ve sanatseverlere teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere Uçhisar Kalesi’nde fotoğraf sergisi açmamızda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Ali Karaaslan’a teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Editör: TE Bilisim