Ali Kınık,Ahmet Şafak ve Mustafa Yıldızdoğan’ın sahne aldığı ve yöresel halk oyunlarının sergilendiği etkinlik adeta bir şölen havasında gerçekleşti.Nevruz Bayramı kutlamasına MHP Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Zuhal Topçu,milletvekilleri ve MYK üyeleri,MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya,Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile  il ve ilçe yöneticileri,sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz yaptığı konuşmasında;

Milletleri millet yapan onların manevi değerleri,adetleri,geleneksel merasimleri ve diğer kültür unsurlarıdır..Bu tür kültür öğeleri olmadan milletlerin ayakta kalması,varlığını devam ettirmesi mümkün değildir.Günümüzde bu tür kültür öğeleri milletler için temel güç unsurları olan;ekonomik güç,askeri güç ve ondan kuvvet alarak oluşturulan siyasi güç kadar temel ve stratejik öneme sahiptir.Bu nedenle Türk dünyasının en temel kültür öğelerinden birisi olan Nevruz Bayramı,birçok Doğu Halkları tarafından sahiplenilmeye çalışılmakta ve hatta bazı etnik gruplar tarafından siyasi hedefler doğrultusunda kullanılmak istenmektedir.

Nevruz Türk’ün Ergenekon’dan çıkışının tarih sahnesinde yeniden şahlanışının simgesi , Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.Nevruz Türk Milleti’ni birbirine bağlayan,kenetleyen önemli bir değer,atalarımızın ayak izlerini bıraktığı,at koşturup kılıç kuşandığını,Türk dünyasının kuzeyinden güneyine,batısından doğusuna,bu engin coğrafyada yaşayan Türk varlığının yaygın olarak kutladığı bahar-Ergenekon toyudur.Nevruz Türk’ün gönlünde yanan istiklal ateşinin demirden dağları erittiği iradenin adıdır.

Bugün burada yaktığımız Ergenekon ateşinin,Nevruz alevinin,bir başka mecrada yüreklerimizi dağladığını sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim.Maalesef başta memleketimizin dört bir bucağı olmak üzere eğitim kurumlarımızı yangın yerine çeviren hain odakların;okulundaki öğretmeni,üniversitelerde mezun olup büyük Türk Milleti’ne hizmet etmekten başka hiçbir gayesi olmayan Ülkücü-Milliyetçi Türk gençliğini hedef alan rezil saldırılara şahit olmaktayız.Bu saldırılar önce Ankara’da Dil Tarh ve Coğrafya Fakültesi’nde boy göstermiş,sonra İstanbul’da Marmara,Çankırı’da Karatekin,Muğla’da Sıtkı Koçman Üniversiteleri’nde rezilleşerek anaların gönüllerine ateş düşürmeye devam etmiştir.

DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!

Bu ateş çemberi son günlerde Kars Kafkas Üniversitesi’nde,Ankara’da Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde,Bartın Üniversitesi’nde gittikçe daralmakta ve vicdan sahibi her Müslüman Türk’ün yüreğini huzursuz etmektedir.Bugünde Ankara’nın göbeğinde Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde yaşananlar bunun son örneğidir.PKK terör örgütü mensubu,millet şuurundan nasibini almamış vatan hainleri kampus içerisinde üzerinde “ öcalan’a özgürlük,kürdistana statü” yazılı bir pankart asmış,müdahale eden özel güvenlik personellerinden 3 tanesinin ağır yaralanmasına sebep olmuştur.

Bu vahim tablo içerisinde çaresiz bırakılmak istenen,yalnızlaştırılmaya çalışılan Türk Milleti,Türk Kimliği hapsedilmeye çalışıldığı Ergenekon’dan çıkış yolunu Bilge lideri Devlet Bahçeli ve onun izini kurt yürüyüşünde takip eden yüz binlerce Ülkü Ocaklı Türk gencinin kararlı ve azimli mücadelesinde bulacaktır.Hiçbir şart ve koşul altında ne Liderimizi,ne Milletimizi,ne varlığına varlığımızı armağan ettiğimizi Türk kimliğimizi,ne yoluna başımızı koyduğumuz Allah davasını ne de istikbalimiz olan Türk İstiklali’ni terk etmeyecek sahipsiz bırakmayacağız.

Türk milliyetçilerinin iktidarı Allah’ın izni ile büyük Türk Milleti’nin yeni baharı olacaktır. Türk Milleti Ergenekon’dan demir ağı eritip çıktığı gibi karanlık geçen 11 yıllık kara kıştan da çıkacaktır.Bu yolda yürürken ilk ölçümüz hak ikincisi ise hukuktur.

“Ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır.”Hadis’i Şerif’inden hareketle Ülkü Ocakları bayrağı altında yeniden maneviyatta dirilmek üzere birleşen Ülkücü-Milliyetçi Türk Gençliği her koşul ve şart altında muzaffer olacaktır.Çünkü,zafer mutlaka inananlarındır.”ifadelerini kullandı.

Sayın Genel Başkanımız Olcay Kılavuz’un konuşmasından sonra protokol ile hep birlikte demir dövüldü.Daha sonra bir Nevruz ateşi yakılarak geleneklerimiz doğrultusunda ateşin üzerinden atlandı.

Sanatçıların konserlerini tamamlamasıyla birlikte bu büyük şölen sona erdi.


Kaynak: ulkucuhaberajansi.com

Editör: TE Bilisim