İftar programı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştiridi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de düzenlenen iftar programına Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ile birlikte katılarak Şehitlerin aileleriyle bir araya geldi. Genel Merkez Yöneticileri de iftar programına katılım gösterdi.

 

Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı

İftarın açılması ve duaların edilmesinin ardından Genel Başkan Olcay Kılavuz günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Kılavuz konuşmasında ” Ramazan ayında bizleri Şehitlerimizin emaneti olan kıymetli aileleriyle bir araya getiren Cenab-ı Allah’a sonsuz hamd-ü senalar olsun. Ülkü Ocakları olarak rahmet, bereket ve mağfiret ayının bilincinde yurdumuzun her bir köşesinde eski Ocak Başkanlarımızla, yöneticilerimizle, taş medreseli Ülküdaşlarımızla ve Şehitlerimizin ailelerini Ramazan ayının maneviyatına uygun bir şekilde iftar sofralarında ağırlıyoruz. Bugün de Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in talimatlarıyla organize ettiğimiz bu güzel program neticesinde Ülkücü Şehitlerimizin, ağabeylerimizin aileleriyle bir araya geldik. Sizler Ülkü Ocakları için oldukça önemli ve kıymetlisiniz. Sizlerin yakınları, evlatlarınız bu milletin bekası ve selameti için gözlerini kırpmadan büyük Türk Milleti için canlarını feda ettiler. Ülkü Ocakları, şehit kanlarıyla sulanmış kutlu bir kervanın adıdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana ağabeylerimizden aldığımız emaneti layıkıyla taşımak adına sorumluluk duygusuyla hareket etmeye çalışıyoruz. Ülkeyi yönetecek kadrolar Cenab-ı Allah’ın izniyle Ülkü Ocakları çatısı altından çıkacağına inanıyor, Şehitlerimizin uğruna canını feda davamızın iktidar olması için mücadele ediyoruz..”dedi.
 

Şehit ailelerinin daima yanlarında olduğunu da belirten Kılavuz “Binlerce mensubu şehitlik mertebesine eren bir harekete nefer olmayı bize nasip ettiği için Allah’a hamd-ü senalar olsun. Her biri Bedr’in aslanları misali, Allah yolunda mücadele eden ağabeylerimizin, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Onların bizlere emaneti olan siz değerli ailelerimizin, acılarını paylaşmayı bir borç bilerek, her daim yanınızda olmaya gayret ediyoruz. Bizler; gücümüzü, şanlı mazimizden alarak, şehitlerimizin izinden giderek, Türk milletinin ve gençliğinin teminatı olarak, emin adımlarla yürüyoruz. Bu çetin yolda sizlerin varlığı ve desteği bize, güç vermektedir. Ülkücülük, “Vatanımın, ha ekmeğini yemişim, ha uğruna kurşun” diyebilen yiğitlerin şeref payesidir.Ne Mutlu Ki, Ülkücü Hareketin muhteşem geçmişi bu liyakata ulaşmış, alnı açık, başı dik aziz Ülkü şehitlerinin ve kahramanlarının hatıraları ile doludur. Onlarla ne kadar övünsek, gurur duysak, onlara ne kadar sahip çıksak azdır. Bizleri evlatlarınız olarak bilin. Sizlere uzaklığımız ancak bir telefon mesafesindedir.”dedi.
 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay KILAVUZ'un şehit aileleriyle fotoğraf çektirmesinin ardından düzenlenen etkinlik sona erdi.

Editör: TE Bilisim