Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
 Ülkücü öğrencilerden Bülent Arınç’a protesto. 20012-2013 Bahar dönemi akademik yılı açılış törenine katılmak üzere önceki gün Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ülkücü öğrencilerin İmralı süreci ile ilgili protesto gösterileriyle karşılaştı. Üniversitede yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlenirken Bülent Arınç program çıkışında Ülkücü öğrencilerin sloganlarından kurtulamadı.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi 2012-2013 Bahar Dönemi Akademik Ders Yılı açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hukuk fakültelerinin sayının artmasından memnun olmadığını belirtti. Bülent Arınç, “Benim dönemimde bir İstanbul’da bir de Ankara’da hukuk fakültesi vardı. Biz İstanbul’dakine beynelmilel hukuk fakültesi diyorduk. İzmir’de hukuk fakültesi açılınca bunu protesto ettik. Şimdi her üniversite hukuk fakültesi kuruyor. Bence yanlış. YÖK Başkanı’nın bunu bir daha düşünmesi ve karar vermesi gerekiyor” dedi.

Bülent Arınç programdan ayrılmak için program çıkışında fakülte bahçesinde toplanmış bulunan bir grup ülkücü öğrenci protesto gösterisiyle karşılaştı. İmralı süreci konusunda Bülent Arınç’ı protesto eden ülkücü öğrenciler “İmralı basılsın Apo P..i asılsın” ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” sloganları attı. Ülkücü öğrenciler, Bülent Arınç’ın fakülteden ayrılmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim