Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
İstanbul Ataşehir Barbaros mahallesinin Ümraniye'ye bağlanması ile mahalledeki finans merkezi, paylaşılamayan büyük rant AKP'li belediyeye geçti. Seçimlerde Ümraniye de harcanan korkunç seçim bütçesinin kaynağı bu rant mıdır? Dizginlenemeyen azgın rant iştahı neler yaptırmaz ki? AKP; finans merkezi ve faiz kol kola garip değil midir? Faiz lobisi en kazançlı dönemini Erdoğan'ın ifadesi ile AKP dönemimde yaşamıştır.Bu açıdan Ümraniye faizin parlayan rant yıldızıdır.

İlçedeki küçük, orta boy ve kısmen büyük imalat sanayi ve üretim işletmeleri imar ve faiz lobisi karşısında ne kadar dayanabilecekler? İmes sanayi sitesi ve ilçenin farklı alanlarındaki üretim yapan işletmeler, faiz ve imar gelirleri kadar kazançlı değildir.Üretim bölgeden sürgüne gitmeye hazırlanıyor. İmalat yapan direkt ve dolaylı şekilde üretim yapan cezalandırılıyor. Üretimin önünde çok büyük engeller var, gayrimenkul spekülasyonu daha cazip hale geldi. Kriz sinyeli veren cari açık ancak üreterek azaltılır. İmar ve faiz düzeni kriz üretiyor ocak batırıyor. Ümraniye ''muhafazakar AKP ve faiz'' gibi bir çelişkilerin odağındadır.

Banka genel müdürlüklerinin merkezi olan ilçe, imar ve faiz lobilerinin gözdesi haline geldi. İmar rantının tavan yaparak patlama yaptığı ilçe, devasa binalarla her taraftan göğü delerek doğaya meydan okuyor. Yükselen devasa bina ve binalar serisine oranla, açılan yolların yetersizliği, kent ulaşım intiharının alarm zillerini çalıyor. Bir taraftan da bir çok bankanın ilçeye yerleşmek için imar koalisyonu ortakları ile kulisler ve ilişkiler içinde olduğu gözlerden kaçmıyor. Bu rant paylaşımı düzeninin dilden dile dolaşana hikayeleri,sağır sultanın duyduğu aşikar, kanaat ve izlenimi kamuoyunda çok yaygındır. Sahi hemen kenar mahallelerde, camilerde AKP borazanı gibi davranan, imam kardeşim, içkinin su gibi satıldığı AVM'lere,banka genel müdürlük binalarına baktığında neler düşünüyor? Bu ilişkileri bugün görmezden gelenler, belediye başkanına methiye dizenler değil midir? Ülkemiz imar rantı ve faiz lobisi ile mi kalkınıyor?

Açılan imam hatip lisesinde okuyan yavrularımız bu AVM,gökdelen ve banka genel müdürlüklerinde mi çalışacaktır? Üretimi nerede ise cezalandıran, faizin imar rantının önünü açanlar, tüyü bitmemiş yetim malı kamu kuruluşlarını özelleştirme aldatması ile satarak, TOKİ'lerle emlak kralımı olacaklar? AVM lerdeki içkili mekanların ruhsatını veren,imar rant lobisi, faiz lobisi ilişkisini,muhafazakarlıkla nasıl izah edeceklerdir? Sadece baş örtüsü mü haşa Allah'ın emridir? Seçimlerde AKPnin seçim görevlisi gibi davranan, bizim uyarılarımız karşısında politize ettirdikleri cemaati üzerimize saldıranların vicdanları rahat mıdır? Şehrin varoşlarında Mübarek dinimizi şekle indirgeyip bu ilişkileri ve gerçekleri gözden kaçıranlar bunu nereye kadar başaracak ve imar-faiz lobisi kaymağını nereye kadar bölüşecekler? ''Sahi çalıyorlar ama çalışıyorlar'' hangi dini ve ahlaki değerlerde vardır? Bu yağma düzeni nereye kadar sürecek tir?

Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim