Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Ümraniye’deki bir AVM’de bulunan kuyumcu dükkanı silahlı şahıslar tarafından soyuldu. Güvenlik görevlilerini silah tehdidiyle etkisiz hale getiren soyguncular, yüklü miktarda altını alarak kaçtı. Polis soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı. 

Olay, Necip Fazıl Mahallesi Mabeyn Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinde, saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, kar maskeli 6 kişi alışveriş merkezinin güvenlik görevlilerini silah tehdidiyle etkisiz hale getirdi. Giriş katta bulunan kuyumcu dükkanına yönelen soyguncular içerideki altınları toplamaya başladı. Bu sırada aynı katta bulunan giyim mağazası çalışanları da silahlı şahıslar tarafından dışarı çıkmamaları yönünde silahla tehdit edildi. Kuyumcuda bulunan yüklü miktarda altını alan soyguncular alışveriş merkezinin giriş kapısına kadar yanaştırdıkları lüks marka araca binerek kaçtı. 

Kuyumcunun çalan alarmı ve güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine söz konusu adrese çok sayıda polis ekibi sevk edildi. AVM’ye gelen polis, güvenlik görevlileri ile giyim mağazası çalışanlarının bilgisini aldı. Mağaza çalışanları daha sonra ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri de soyulan kuyumcu ile alışveriş merkezinde delil araştırması yaptı. 

Polis, soyguncuların kimliğini belirlemek için güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye aldı. Şahısların çaldıkları altının miktarı ve maddi değeri, yapılan incelemelerin ardından netleşecek. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında, yine Ümraniye'deki Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Balkan Caddesi üzerinde yer alan başka bir alışveriş merkezinde, kuyumcu dükkanı maskeli ve silahlı kişiler tarafından soyulmuştu.
Editör: TE Bilisim