DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Aydın’da sabah saatlerinden bu yana devam eden yangınla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Kerem Al, yangının arazi şartları, rüzgar ve kuru otlardan dolayı kontrol altına alınmasının zor olduğunu söyledi. Şuana kadar net olmamakla birlikte 60 hektardan fazla alanın yandığını ve halen kontrol altına alınamadığını açıklayan Vali Kerem Al, çıkış sebebi henüz belli olmayan yangına geç müdahale edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.
Al, yangında, bir kişin yüksek tansiyondan bir vatandaşın da elindeki ufak yaralanması dışında hiç kimsenin zarar görmediğini belirtti.

Basın mensuplarına yangınla ilgili bilgi veren Vali Al, "Yangın Doğanköy ve Kalfaköy arasında devam ediyor. Ekiplerimiz, 3 uçak 5 helikopter, onlarca arazöz, itfaiye aracı, 6 dozer, iş makineleri ve köylülerin de yardımıyla yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Hava kararana kadar 3 uçak ve 5 helikopterin yangına havadan müdahalesine devam edeceğini gece ise karadan söndürme çalışmalarının süreceğini söyleyen Vali Al, "Yangın rüzgarın etkisiyle sürekli yön değiştiriyor. Bu da kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. Uçaklarımız, Bafa gölünden su alarak müdahaleyi sürdürecek. Şu andaki en büyük çabamız yerleşim alanlarına sıçramasını önlemek. Rüzgar azalırsa kontrol altına alınması da kolaylaşacak." dedi.

Yangına yol olmaması sebebiyle arazözlerin müdahalesinin zorlaştığını dozerlerin yol açmasıyla müdahalede bulunduklarını belirten Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Yangınlarla Mücadele Şube Müdürü Fedayi Erdemli, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların var gücüyle sürdüğünü kaydetti. Yangına Fethiye, Denizli ve Milas'tan gelen uçak ve helikopterlerle müdahale edildiğini, 1 temmuzda da Nazilli'de yeni bir helikopter konuşlandırılacağını açıkladı.


Editör: TE Bilisim