Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, piyasanın aradığı şartlara sahip olanların her zaman kazandığına dikkati çekerek, " Bu 1980’lerde de böyleydi, 1990’larda da böyleydi, bu günde böyle. Bu ülkede başarılı olan kişi, hangi okuldan olursa olsun önü açık." dedi.

Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine ‘Akademik ve Sosyal Oryantasyon’ konulu ders verdi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen programda Vali Öztürk, ünivresite öğrencilerine hayat dersi verdi. ETÜ'nün yeni kurulan bir üniversite olduğuna dikkat çeken Vali Öztürk kendisinin de 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdiğinde okulun yeni kurulmuş olduğunu ve bunun sıkıntılarını yaşadığını söyledi. İlk mezun olmanın avantajlarının yanında sıkıntılarının da olduğuna vurgu yapan Vali “Dezavantaj olarak şunu gördük. Yardım alabileceğimiz, destek alabileceğimiz abilerimiz yok. Ama avantajı da var ki, o da şu. Bizim okulumuzun ilk 10 yıl ki mezunları bugün ülkemizin bürokrasisinde önemli yerlere geldiler. Artık okulculuk kavramı eskisi gibi değil. Başarılı olan kişi, hangi okuldan olursa olsun önü açık. Yani konularınıza vakıf olursanız önünüzün çok açık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.”

Türkiye'de hiçbir zaman değişmeyen bir kaide olduğunu anlatan Vali Öztürk, " Piyasanın aradığı şartlara sahip olanlar her zaman kazanır. Bu 1980’lerde de böyleydi, 90’larda da böyleydi, bu günde böyle. Burada eğitiminiz için gerekli altyapı var. Erzurum bir üniversite şehridir. Ülkemizin belki de 75 şehri üniversiteden habersizken Erzurum’da üniversite vardı. Bu açıdan şanslısınız. Bizim gibi üniversite tarihi çok eski olmayan bir ülkede 55 yıllık üniversitesi olan bir şehirde eğitim almak önemli bir şey. Üniversitenizin yeni olmasını kafanıza takmayın, avantajlarından yararlanmayı düşünün. Asaletin sizinle başladığını kabul edin. Bugün üniversitede okuyor olmanızın şöyle faydaları var. Teknik imkanlara sahipsiniz. Ekonomik imkanlara sahipsiniz. Bizim zamanımızda okuma imkanı bu kadar yoktu. Ancak bizimde okuyabilenler arasında rakiplerimiz azdı. Sizin rekabet ortamınız çok daha şiddetli olacak. Aslında hepiniz birbirinizin rakibisiniz. Şu an yanınızda oturan arkadaşınızla rakipsiniz. Aslında bu kötü bir şey değil. Rekabet toplam kaliteyi getirir. Genel anlamda ülkemiz kazanır. Kalite artar. Siz kazanırsınız. Daha iyi olan kazansın düşüncesini kendinize rehber edinmeniz lazım. O yüzden vaktinizi boşa harcamayın. Yerinde harcadığınız her bir saat sizi rakipleriniz arasında bir adım öne çıkarır.”


“Hayatta başarılı olmak için çok iyi olmak gerekir” diye konuşan Vali Öztürk, iyi olmak için sistemli, gayretli çalışmak gerektiğinin altını çizdi. Vali Öztürk; “Sistemli çalışma fırsatını lisede kaçırdıysanız şimdi değerlendirmenizi öneriyorum. Yabancı dil öğrenmeyi asla ihmal etmeyin. Eğer dünyalı bir insan olmak istiyorsanız bir veya birden fazla yabancı dile sahip olmanız gerekiyor. Yaşınız bu iş için çok uygun. Yaş, süreç zaman öğreticidir, insana çok şey kazandırır. Türkiye genç nüfusu olan bir ülke. Kendine özgü fırsatları ve özellikleri olan bir ülke. Bu fırsatları iyi değerlendirin. Bundan sonra gelecek sizin. Türkiye gelişiyor, büyüyor. Özel sektör gelişiyor. Kendinizi illa da bir devlet kurumuna odaklamanızı istemem. Gelecekte özel sektör sosyal açıdan da ekonomik açıdan da daha iyi olacak. Bunun için kendinizi iyi yetiştirin.
Konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Vali Öztürk son olarak öğrencilere; “Bu kuşağın daha güzel günler göreceğine inanıyorum. Kendinizi önemseyin. Farklı görüşlere karşı anlayışlı olun ve ülkenizi sevin” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim