Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kürt hareketinin bütün bileşenlerini bünyesinde barındıran Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) özerklik talebine sert tepki gösterdi. "Bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne yönelik bu aymaz açıklamaların hiçbir hükmü yoktur." diyen Vural, "14 maddelik açıklama karşısında savcılar ne yapıyor? Ne zaman harekete geçecek? Sadece silahla değil, siyasetle de mücadele edilmesi gerekiyor. Hem hukuku, hem de Türkiye'yi yönetenleri göreve davet ediyoruz." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, tarihin çok önemli bir sürecinden geçildiğini ifade etti. "Etrafımız kuşatılmaktadır. Milletimiz nefessiz bırakılmakta, ihanet kol gezmektedir." diyen Vural, "Dış politika, milletin birlik ve bütünlüğünü koruyacak, caydıracak bir durumda değildir. Çözüm ve açılım adı altında cesaretlendirilenlerin saldırısıyla karşı karşıyayız. Bütün sorunluların sebebi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yanlış politikaları olmuştur. Milletin birliğine ve bütünlüğüne yönelik saldırılar, eylem ve söylem olarak artmaktadır." diye konuştu.

Bugün yapılacak değerlendirmelerin her türlü siyasi mülahazaların üstünde olması gerektiğini vurgulayan Vural, HDP'nin özerklik açıklamalarına tepki gösterdi. Bu ülkenin birliğine bütünlüğüne yönelik bu aymaz açıklamaların hiçbir hükmünün olmadığını dile getiren Vural, "Gecekondu kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülke hepimizindir, gecekondu kurulmasına izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Eskiden Leyla Zana gibi ihanete kalkışmaların en sert şekilde karşılık gördüğünü anlatan Vural, bugün yapılanların terör örgütünü cesaretlendirdiğini söyledi. "HDP'yi fulu görüyoruz dediğimizde, bize demediklerini bırakmayanlar, HDP/PKK'nın ülkeyi bölmeye çalışmasını nasıl görüyorsunuz? Nerdesiniz ey çözüm ortakları, açılımcılar?" diyen Vural, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarını izlettirdi.

Çözüm adı altında çözülmenin önlerine konduğunu dile getiren Vural, "Kürtleri bu milletten koparmak istiyorlar, 4 parça Kürt devleti kuracaklar dediğimizde bize, 'bölünme paranoyasına tutulmuşlar' dediler. 14 maddelik açıklama karşısında savcılar ne yapıyor; ne zaman harekete geçecek? Sadece silahla değil, siyasetle de mücadele edilmesi gerekiyor. Hem hukuku hem de Türkiye'yi yönetenleri göreve davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ülkede beka sorunu varken birilerinin başkanlık istediğini dile getiren Vural, özerklik ve başkanlık sisteminin aynı hedefe hizmet ettiğini söyledi. "Bu ülkenin bölünme gibi bir niyeti yoktur. Hiçbir zaman da bölünmeyeceğine eminiz." diyen Vural, ama siyasi oyunlarla olayı daha fazla derinleşeceğini ifade etti. Tüm kamuoyunu birliğe davet eden Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP ile olan randevusunu iptal etmesine değindi. "Ey Davutoğlu siz bugüne kadar çözüm sürecinde hangi film çevirdiniz?" diye soran Vural, "Siz film çevirdiniz, millete izlettirdiniz. Bu çözüm sürecinin filmi hüsrandır. Devamını hangi adamla, hangi kötü adamla sürdüreceksiniz? İmralı, filmin hangi karesinde yer alıyor? Çözüm süreci diye film çevirdiniz." dedi.

Çözüm sürecinin bölücülük ateşinin odunu olarak kullanıldığını dile getiren Vural, birçok üniversitede PKK terör örgütü yapılanması olduğunu söyledi. Hacettepe Üniversitesi'nde 10 gündür olayların devam ettiğini anlatan Vural, "Cumhurbaşkanı, üniversitelerin bu durumu için neden YÖK'ü davet etmiyorsunuz? Neden bu yapılanmalara karşı YÖK'e bir yazı göndermiyorsunuz? Üniversiteler, hendeklerin kurulduğu, kimlik kontrolü yapıldığı yerler olamaz. Hükümet, üniversitelerdeki bu baskılara karşı mutlaka YÖK ve rektörlerle mutlaka önlem almalıdır." diye konuştu.

Bir soru üzerine ise Vural, "Türkiye'nin kırmızı çizgilerini savunmak Adalet ve Kalkınma Partisi'nde suç olmuştur. Gözlerini maalesef yeşil dolar bürüdü." ifadelerini kullandı. Bir başka soru üzerine de Vural, Büyükşehir Yasası'nın özerkliğin altyapısı olduğunu kaydetti. Bu yasanın özerklik taleplerini meşrulaştırmaya yönelik olduğunu dile getiren Vural, "Bu yasa bakanın iradesi dışında, komisyonun iradesi dışında Parlamentoya dayatılmış bir yasadır. İmralı ve Oslo'da hazırlanan bir yasaydı. Konuya ilişkin Meclis araştırma önergesi de verdik. Yeni tedbirlerin alınması gereklidir." şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarıyla ilgili bir soruya ise Vural, "Asker ve polisimiz hendeklerle canı pahasını mücadele ediyorsa; burada sırça köşklerde oturanlar da siyaseten mücadele etmelidir. Terörü, bölünmeyi meşru gösteren hiçbir siyasetin meşruiyeti yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim