Allah, “Aklını kullan” diyor biz hangi İslam'ın davasındayız? Allah, “Aklını kullan” diyor biz hangi İslam'ın davasındayız?
Meyve ve sebzenin en faydalısı; mevsiminde tüketilenidir. Sosyal ahlakın olmadığı yerde, ticari terbiye ve insanca davranış  olur mu? Serbes piyasa ekonomisinde tüketici bilgili ve bilinçli değilse, o tüketicinin  vay haline.

Kaç sene oldu hatırlamıyorum; sezonunda tatlı, ekşi, mis gibi kokan, sert sulu elma yemedim. Sonbaharda toplanan elmalar piyasaya sürülmeden ilaçlanıp, buzhanelere yerleştiriliyor. Tadı, rengi, doğallığı bozulan elmalar şubat-marttan sonra çarşı, pazar ve marketlerde daha pahalı olarak satılıyor.  Bu işi bir sivil toplum kuruluşu takip etse, bir sene elma tüketmesek sorun kökünden hallolmuş olur.  Ben şahsen bir sene kimyasal katkılı, GDO'su ile oynanmış meyve ve sebzeleri yememenin daha faydalı olduğuna inanıyorum. Ne hazindir ki, 85 milyonda bir kişi dahi yorum yapmazsa, adamlar az bile yapıyor demektir. Yazım; gayri yasal bir tavır olmayıp siyasi amacı yoktur. Elma en sevdiğim meyvelerdendir. Yılbaşına kadar piyasada bol elma görmek en büyük hayallerimdendir. Saygı ve selamlarımla. Artık o rengi bozuk elmaları satın almasak mı.

Ertan Kamburoğlu

Editör: TE Bilisim