TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen eylemde binlerce insanın katledildiği Suriye’de Türkmendağı’na yapılan saldırılar karşısında sessiz kaldığı iddia edilen hükümet protesto edildi.

Alperen Eğitim ve Kültür Merkezleri, Karadeniz Kardelen Eğitim ve Kültür Derneği, Eksen Sendikası, Eğitimde Birlik Derneği, ve Sancak Dergisi’nin yer aldığı tertip komitesi tarafından düzenlenen etkilikte hükümetin aleyhine atılan sloganlarla Türkmendağı saldırısı kınandı.

Öğretmenevi önünde yapılan eylemde tertip komitesi adına basın açıklaması yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Ömer Akkoyun, şunları kaydetti: “Suriye topraklarını yüzyıllardır vatan bilen Türkmenler, gözyaşı ve zulüm deryasında boğulmaya terk edilmiş, bu kanlı cinayet şebekelerinin içerisinde adeta yalnız bırakılarak ölüm kalım savaşı verme noktasına gelmişlerdir. Buradan soruyorum; bugün evimizin bahçesi olan Türkmendağı’na göz koyanların yarın ki hedefinin Türkiye olduğunu anlamak için kahin mi olmak gereklidir? Buradan ülkemizi sevk ve idare edenlere sesleniyorum; Bugün Türkmendağı’nda yaşananların, yarın Türkiye’de yaşanacakların provası olduğunu anlamamız için ne yapmamız gereklidir. Türkmen kardeşlerimiz bizim elimizdir, kolumuzdur bir uzvumuzdur. Elimize bir diken batsa canımız yanarken neden Türkmendağı yerle bir edilirken kılınız kımıldamaz. Böyle bir ruhsuzluğu tarihimizin hiçbir döneminde görmek mümkün değildir.”

Grup sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: TE Bilisim