MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Iğdır'ın Yüzbaşılar köyünde hayırsever bir iş adamı tarafında yaptırılan 'Mehmet Asker Çağat Camii' okunan hatim ve dualarla ibadete açıldı.
Açılış törenine; Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, kurum amirleri ve köylüler katıldı.
Açılış töreninde konuşma yapan Iğdır Valisi Ahmet Pek, caminin toplumda ayrı bir yeri, ayrı bir değeri olduğuna vurgu yaparak, camiler insanların bir araya gelip sevgi saygı içerisinde hareket ettikleri yerler olduğunu kaydetti.
Camilerin insanların aynı duygu ve düşünceli paylaştığı mekanlar olduğuna vurgu yapan Pek, “Yoksa ibadet başka yerlerde de yapılabilir. Camiler bizim için önemli yerler. Ben bu camiyi bize toplumumuza kazandıran iş adamımıza teşekkür ediyorum. Umarık başka hayır sever vatandaşlarımızda yapımı devam Merkez Camii için destekte bulunur. Bir an önce camimiz tamamlanır. Eğer yapımı tamamlanırsa bu caminin Iğdır için önemli bir mimari eser olur” dedi.
İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ise camilerin Kabe'nin şubeleri olduğuna vurgu yaparak, dünyada mescit yaptıranların cennette bir köşk yapıldığının, 'Hadis-i Şerif'te belirtildiğini söyledi. Kulaz, caminin yapımının tamamlanması ve ibadete açılmasıyla birlikte Yüzbaşılar Köyü güzel bir ibadethaneye daha kavuşmuş olacağını belirtti.
İki katlı, çift minareden oluşan arsası Fahrettin Çağaç tarafından bağışlanan camii de köylüler ve programa katılan protokol üyeleri ilk cuma namazını kıldı.
Editör: TE Bilisim