Yolsuzluk ve rüşvet' soruşturmasında 16 tutuklama

İstanbul Adliyesi’nde, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilenlerden 16’sı tutuklandı. Tutuklananlar arasında İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu, iş adamı Reza Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da bulunuyor.

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Mahkemeye sevk edilen diğer sanıkların işlemleri sürüyor.

TUTUKLANANLAR, CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

“Yolsuzluk ve Rüşvet” soruşturması kapsamında aralarında işadamı Reza Zarrab, Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğullarının da bulunduğu toplam 16 kişi, cezaevine gönderildi. Mahkemenin sonuçlanması ardından otoparka indirilen zanlılar, polis minibüsüne bindirildi. Tutuklananların bir kısmının Metris Cezaevi'ne, bir kısmının ise Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

'Yolsuzluk ve Rüşvet' soruşturması kapsamında aralarında mahkemeye sevk edilen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’inde aralarında bulunduğu 19 kişi serbest bırakıldı.

Mahkeme 2 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında Fatih belediye Başkanı Mustafa Demir’inde bulunduğu 21 kişi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.Nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüpheliler den aralarında Başkan Demir’inde bulunduğu 19 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılan isimler hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola giderek imza atma şartı koyan mahkeme Ali Tunç ve Sevinç Doğan’ın tutuklanmalarına kara verdi.Mahkemenin kararı ile soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 24’ çıktı.


Editör: TE Bilisim