MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Yozgat’ta 9 Şubat tarihinde yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkanlık seçimi öncesi adaylar bir araya gelerek, ortak paydalarının Yozgat olduğunu açıkladı.

TSO adayı Hüseyin Kamanlı tarafından Destan Restoran'da düzenlenen yemek sonrası açıklama yapan adaylar, ortak paydalarının Yozgat olduğunu belirtti. TSO Başkanı Metin Özışık, Türkiye’de en demokratik seçimlerin TSO seçimleri olduğunu söyledi. Özışık, "Türkiye’de 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında 5174 Sayılı Kanun, organ seçimleri yönetmeliğine göre yapılacak. Seçilme hakkına sahip üyelerin 2 yıllığına meslek komitesine seçilebilmesi için şirkette en az 6 ay müdürlük yapması gerekir. Bu yetkiye haiz TSO üyesi herkesin seçilme hakkı vardır. Bu, demokratik bir haktır. TSO seçimleri, Türkiye’de en demokratik seçimlerdir, dört aşamadan geçer. Önce meslek komiteleri, sonra meclisi, sonra yönetimi daha sonra başkanı seçeriz. Keşke Siyasi Partiler Kanunu'nda da böyle bir değişiklik olsa, daha demokratik bir seçim olur. Şu anda ben mevcut başkan olarak, Hüseyin Kamanlı ağabeyimiz, Osman Coşkun kardeşim ve Fuat Altın ağabeyimiz, demokratik hakkını kullanarak adaydırlar. Ben bu yarışta her üçüne de canı gönülden başarılar diliyorum. Çok çalışan kazanır diyorum ve ilimize hayırlı olsun diyorum." dedi.

Hüseyin Kamanlı da mevcut başkan ve diğer adaylarla yemekte bir araya geldiklerini, Yozgat adına güzel bir birliktelik sağladıklarını kaydetti. Kamanlı, "Bizler Yozgatlıyız ve Yozgatımız için çalışacağız. Hepimizin ayrı ayrı projeleri var. Aramızda hiçbir arkadaşımızla sorunumuz yok, hepimiz birbirimizle irtibat halinde olan arkadaşlarız ve kardeşiz. Birbirimize karşı kırılmalar, küsmeler, kavgalar kesinlikle olmamalı, olmaz da inşallah. Demokratik bir ortamda seçimimizi yaparız. Şu an bir arada olmamız güzel örnek bir birlikteliği ortaya çıkardı. İnşallah diğer kurumlarda da böyle birliktelik oluşur. Yozgatımız için herkes elini taşın altına koymalı, bu vesile ile yapılacak seçimin ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Osman Coşkun ise demokratik hakkını kullanan diğer adaylar gibi kendisinin de aday olduğunu ifade ederek, "Tüm ağabeylerimizin demokratik hakkını kullandıkları gibi ben de demokratik hakkımı kullanmak istedim. Herkesin kendine göre arkadaş grubu, çevresi var. öyle bir güzel oluyor ki şu anda dört grup arkadaş bu yarışa katıldık ve hepimiz Yozgatlıyız. Hiç birimiz öteki değiliz ve ötekileştirmeyeceğiz. Seçimden sonra 10 Şubat’ta yine buradaki aday ağabeylerimizle bu mekanda bir araya gelerek yemek yiyeceğiz." şeklinde konuştu. Fuat Altın da amaçlarının, Yozgat’a hizmet etmek olduğunu belirterek, adaylarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Editör: TE Bilisim