MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Türkiye’nin en başarılı eğitim kurumlarına yönelik baskınlar, bu defa Zonguldak’ta görüldü. Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Zonguldak merkez, Ereğli ve Çaycuma ilçelerindeki bazı okullar, dershaneler ve kreşlere yönelik vergi denetim ekipleri ve terörle mücadele polislerince baskınlar düzenlendi. Gazetecilerin okulların kapısına dahi yaklaştırılmadığı baskınlardan, Ereğli ilçesinde 0-6 yaş grubunda hizmet veren bir kreş de nasibini aldı. Polisleri görünce korkan küçük bir kızın gözyaşları yürek dağladı. Miniklerin aileleri de anaokulu kapısında onlarca polisi görünce şaşkınlığa düştü.

Zonguldak ve ilçelerinde başarılarıyla tanınan bazı okul ve dershanelere polis ve maliye ekiplerince baskın düzenlendi. Okula kayıt yaptırmak için gelen bir aile, kapıda polislerce geri çevrilmenin şokunu yaşadı. Çocuklarıyla birlikte neye uğradığını şaşıran velilere, okulun idarecileri tarafından durum izah edildi. Veliler, daha sonra kayıt yaptırmak üzere geri dönmek zorunda kaldı.

'YARIN HEM KENDİ ÇOCUKLARIMI HEM DE YEĞENİMİ BU OKULA KAYIT ETTİRECEĞİM'

Bir çocuğunu kayıt yenileme, diğer çocuğunu ise anasınıfına kayıt yaptırmak üzere özel ilköğretim okuluna gelen esnaf Nida Taşçı (35), yaşananlara tepki gösterdi. Taşçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, “2 çocuğum var. Birisi anaokuluna yazdıracaktım, diğerine de kayıt yenileme yapacaktım. Kusura bakmayın çok gerginim. Burada bu tavırlar… Kayıt yenileme yaptırmadılar. Okula operasyon yapıldığını söylediler. Ben de ‘biz burada çocuklarımızı eğitim öğretim için getiriyoruz, ahlaklı nesiller yetiştirilsin diye getiriyoruz. Okula operasyon ne demektir, bu nasıl bir şey, ben bunu anlamadım’ dedim. Kayıt yeniletmediler. Biz de tatile çıkacaktık. Tutanak tutturduk. Yarın geleceğiz, kayıt yaptıracağız. Ve kardeşimin çocuğu vardı, Milli Eğitim okuluna gönderiyordu. Yarın onu da getirip onu da kayıt yaptıracağım buraya." diye konuştu.

VELİLER: ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ

İnsanların özgür bir şekilde eğitim almalarının engellendiğini ifade eden Taşçı, şöyle devam etti: "Kime, kimin, ne için hangi şartlarda, hangi talimatla okul bastığı açıkça ortada. Benim çocuğum ilkokul 3’e gidiyor. Hem ahlaki, hem özgüven, hem saygı, hem de bu vatana, millete, bu devlete hayırlı evlat olsun diye buraya gönderiyoruz. Bizim çocuğumuz İstiklal Marşını da, büyüklerine saygıyı da, ulu önder Atatürk’ü de burada öğreniyor. Yani her şeyi burada öğreniyor. Burada her türlü eğitim var. Bunu herkes biliyor. Bu okullar yıllardır var. Şu andaki devlet büyüklerimizin çocukları da buralarda okumuşlar. Kendi çocukları kötüyse önce kendi çocuklarını alıp bakacaklar, ondan sonra gelip bizim çocuklarımıza el atacaklar. Benim çocuğumu hangi okulda nasıl okutacağıma müdahale etme hakkına kimse sahip değil. Polisler içeri almadılar. Ben de tutanak tuttum. Çok üzgünüm. Şu an elim ayağım titriyor. Güzel bir okula, böyle bir şey çok büyük bir haksızlık. Allah’a havale ediyoruz. Bize dua etmek düşer.”

BU OPERASYON BÜTÜN VELİLERE YAPILMIŞTIR

Operasyonu duyunca okula gelen diğer veli Mustafa Çağdaş Meriç (49) de, “Bu yapılan operasyon sadece okula ve öğretmenlere değil, bütün velilere yapılmıştır. Buradaki suç, biz öldükten sonra evlatlarımızın arkamızdan dua okumayı öğrenmesi midir?” ifadesini kullandı.

AVUKAT ÇINAR AÇIKLAMA YAPTI

Elmas Özel Eğitim A.Ş. Avukatı Burhan Temel Çınar, gazetecilere açıklama yaptı. Avukat Çınar, operasyonun, müvekkillerine ait kurumların terör örgütüne mali kaynak teşkil ettiği gerekçesiyle yapıldığını söyledi. Çınar, "Bu kapsamda bilgisayarlar ve evraklar inceleniyor. Biz kendi açımızdan, yasaya ve mevzuata uygun olmayan hiçbir işlemimiz ve eylemimiz olmadığı için bu araştırmalardan rahatsız değiliz" dedi.

Söz konusu kurumların düne kadar Türkiye çapında ve uluslararası alanda başarı elde etmiş kurumlar olduğunu hatırlatan Çınar, "Bu dershaneler, bu kurumlar her yerde başarı kazanıyor. Bizim kanundan gizleyeceğimiz hiçbir husus bulunmamaktadır. Kişilerle ilgili arama kararı yok. Sadece kurum bazında bilgi ve belgeye dayalı aramadır. Özellikle dershaneler dönüşüm sürecinde denetlenmiş ve Milli Eğitim tarafından takdirle ödüllendirilmiş. Dolayısıyla biz suç unsuru olduğunu düşünmüyoruz" açıklamasında bulundu.

Avukat Çınar, aramaların tutanak haline getirilip bunun savcılık tarafından değerlendirileceğini kaydetti.

Polis ve diğer ekiplerin denetimleri devam ederken, denetimlerin ne zaman sona ereceği ve baskının neden yapıldığı konusunda herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, maliye, milli eğitim, tarım, itfaiye, SGK görevlileri eşliğinde yaptığı baskında okul ve dershanelerde arama yapıldı. Bilgisayar ve fatura kayıtları incelendi. Denetim sırasında kayıt ve kayıt yenilemek için kurumlara gelen veliler içeriye alınmadı.

Editör: TE Bilisim