Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 GERÇEKTE MARAŞ"TA NE OLMUŞTU?!

Azerbaycan'dan Rejim muhalifi 146 soydaşımız Iğdır'daki Boraltan Köprüsünden geçerek Türkiye'ye sığınmışlardı.( 1946) Ama İnönü, büyük basiretsizlik örneği göstererek bu gelenleri Ruslar'a teslim ettirir ve Ruslar da bu 146 kişiyi köprünün üstünde kafalarına birer kurşun sıkarak infaz ettirir. Bu olayı hazmedemeyen ve 146 kişiyi yukarıdan gelen talimat gereği Rus'lara teslim edip infazlarını görüp Şok'a giren karakol komutanı da evine gelir ve kafasına sıkıp intihar eder.



İşte bu trajediyi, Cüneyt Arkın ile Oya Aydoğan'ın başrolünü oynadığı "Güneş ne zaman doğacak" filmi İle sinemaya aktarmışlardı. Ülkücüler bu filmi izlerken iki DEV-GENÇ militanı sinemaya bomba atar ve aynı kişiler Cami de insanlar namaz kılarken Cami'ye de bomba atar ve insanların ölümüne bir provokasyona yol açarlar!..

Cami'ye ve Sinemaya bomba atan bu Dev-gençlilerin birisinin adı Deniz diğerinin İbrahim Haydar olduğu söylendi ve ama sonradan bunların CİA üzerinden MİT'e!.. Mit üzerinden de Dev-Genç'e sızdığı anlaşılıp deşifre edildiler!..

Bu sözde Dev-genç'lilerin Deniz olanının gerçek adının GARBİS diğerinin adının da ANDRANİK olduğu ortaya çıkınca da bir grup dev-gençli Garbis'i İstanbul'da döve döve öldürüp tahta bir sandığa koyup denize atmışlardı. Eski dev-gençliler "Garbis Vakasını.." bilir ve hala anlatırlar...

Bu provokasyonun sonuçları çok ağır oldu, Maraş'ta bir iç savaş yaşandı ve maalesef 2 binin üstünde insan öldü!.. Maraş'ta sıkıyönetim ilan edildi sonra çevredeki 5 ilde sonra 15 ilde... Akabinde Çorum ve Fatsa olayları da patladı ve sonunda 12 eylül darbesi geldi.



12 eylül gecesi CİA'nın Türkiye Masa Şefi Paul Henze Washinton'a şu mesajı geçmişti: our boys did it!.. ( bizim çocuklar başardı)

Olayın detayını bilmeyenler bu "bizim" çocukları Kenan Evren ve arkadaşları sanmışlardı!.. Oysa Paul Henze'nin kastettiği Garbisler di...

Sonuç; Maraş provokasyonu ile Alevi Türkmenler, Kürtçülerin kucağına itilip Türk Milliyetçileri ile düşman edilmişti!..

Paylaş, provakasyonlar son bulsun!.. kardeşlik kazansın.

Araştırmacı yazar Bahtiyar Aydın

Editör: TE Bilisim