AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
Darbe girişimi sonrası yapılan soruşturmalar sonrasında Kayseri’de tutuklanan 29 hâkim ve savcı, Nevşehir’e getirilerek cezaevine konuldu. Avanos ve Ürgüp adliyelerinde de görevli iki hakim açığa alındı. Öte yandan Nevşehir doğumlu 2 Özel Harekat polisinin şehit olduğu, cenazelerinin Ankara’da defnedileceği öğrenildi.

Kayseri’de tutuklanan 29 hâkim ve savcı gece saatlerinde getirildikleri Nevşehir’de, Devlet Hastanesinde geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçtikten sonra E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

NEVŞEHİR’DE İKİ HAKİM AÇIĞA ALINDI

Nevşehir’in Avanos ve Ürgüp adliyelerinde görevli iki hakim, 15 Temmuz Cuma akşamı FETÖ/PDY darbe girişimi sonrasında toplanan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından açığa alındı.

Avanos Adliyesinde görevli Hakim G.G.’nin halen izinli olduğu öğrenildi. Ürgüp Adliyesi’ne yeni atanan E.Ö.Ş.’nin ise ilçeye gelerek göreve henüz başlamadığı öğrenildi.

NEVŞEHİR DOĞUMLU 2 ÖZEL HAREKAT POLİSİ ŞEHİT OLDU

Darbe teşebbüsü sırasında vatan için şehit olan polisler arasında Nevşehir doğumlu 2 Özel Harekat polisi de bulunuyor. Şehit Özel Harekat Polisi Avanos ilçesi doğumlu Demet Sezen, Ankara Gölbaşı’nda şehit düştüğü öğrenildi. 1 çocuk annesi şehit Sezen’in Ankara’da toprağa verilmesi bekleniyor.

Diğer şehit Ürgüp ilçesi Boyalı köyü doğumlu Özel Harekat Polisi Fevzi Başaran’ın da Ankara’da toprağa verilmesi bekleniyor.Cihan

Editör: TE Bilisim