Değerli okurlarım, bilindiği üzere Türkiye'mizde yaşayan 74 milyon insanımızdan 8.5 milyonu engellidir ve bu nüfusumuzun %12'lik bir orana sahip olduğunu göstermektedir.

Biliyor ve inanıyorum ki, Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın bu konuda ciddi çalışmaları bulunmaktadır. Dolayısı ile Avrupa'da yaşayan gurbetçi Türkler'de Ülkücüler'de Almanya Türk Federasyonumuz ve ya ona bağlı bölgelerimiz teşkilatlarımız'da çeşitli yardımlarını aralıksız sürdürmektedirler.


Benim önerim çok farlı olmakla birlikte, mesajım şu yöndedir:


''MHP 8 Engelli neferiyle, 8.5 milyon engelli kardeşimize destek'' adı altında;

  • Başkanlık Divanı,

  • Merkez Yönetim Kurulu üyeliği,

  • İl Başkanlığı,

  • İlçe Başkanlığı,

  • İl Belediye Başkanlığı,

  • İlçe Belediye Başkanlığı,

  • Milletvekilliği,

  • İl/içe Meclis üyeliği.


Bu şu demektedir ki; MHP bünyesindeki her kademeye bir engelli ülkücü ve her bir engelli ülkücü bir milyon engelli kardeşimize destek demek olacaktır. AKP ve CHP engelli Milletvekili TBMMye seçtire biliyorsa, MHP'ninde bunu başarması o kadarda imkansız olarak görülmemektedir. Zira Türk gençliğinin en çok ilgi duyduğu ve yoğun olduğu siyasi parti MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ'dir. Örneğin 2014 yerel seçimlerinde bir çok Türbanlı/Başörtülü Hanım efendi Belediye Başkan adaylarını görebiliyoruz. Yönetim kademelerinde ve Başkanlıklarında Engelli kardeşlerimiz neden olmasın? Bu konun tartışılması ve değerlendirilmesi gerekir.


Bizim davamız zordur ve çilelidir bilirim fakat, bir engelli kardeşimizle zor olan davamız pek sağlıklı yürümez yanılgısınada asla düşmememiz gerekir. Bizim davamız sadece Türk-İslam ve Turan Ülküsü ile sınırlı kalmadığı gibi, 9 Işık Doktrin'in ''TOPLUMCULUK'' ve ''GELİŞİMCİLİK VE HALKÇILIK'' maddeleri çerçevesinde daha iyiyi ve daha mükemmeli aramak mecburiyetinde olduğumuzu düşünmekteyim. Engelli'nin halinden en çok engelli'nin anlayacağını bildiğim için, artık MHP'nin hatta Ülkü Ocaklarının bu konuda atılım yapmasını faydalı gördüğüm için bu öneriyi belirtmekteyim. Sosyal ve ekonomik durumlarından, sağlık ve bakım hizmetlerine varılana kadar bu önerimin faydalı olacağını düşünmekteyim.

Dava sadece bedenle yürütülmediği gibi, oldukça üstün zekaya ve görüşe, yüreği kocaman ve mert olan nice engelli kardeşlerimizin layıkıyla görevlerini yürütebileceğini inanmaktayım. Aklı zehir gibi olan, kalbi sevgiyle ve merhametle çarpan, yüreği ise BOZKURT ve TÜRK gibi olan engelli kardeşlerimize destek çıkarak bünyemize davet edilmesi gerekmektedir.

Her kademeye bir engelli kardeşimiz demek, her engelli kardeşimiz bir milyon destek demektir. Seçilmiş 8 engelli dava arkaşımız, 8,5 milyon destek demektir.

Yani ''8 MHP Engelli neferiyle, 8.5 milyon engelli kardeşimize destek''!


Bu benim nacizane önerimdir ve üzerinde durulması gereken bir konudur. Siyaset sadece devlete göre yapılmayacağı gibi, millete, halka ve engelli vatandaşlarımıza görede yapılması gerekmektedir. Bu konuda geliştirilmiş siyasetimiz ve politikalarımız, ilerleyen süreçte en etken rol oynayacak ve katkı sağlayacaktır.


Bu sebeple kaleme aldığım bu önerim sadece bir başlangıç olmakla birlikte, ilerleyen zamanlarda da farklı önerilerimi ve düşüncelerimi belirteceğimi belirtmek isterim.


''8 MHP Engelli neferiyle, 8.5 milyon engelli kardeşimize destek'' önerimi dikkate alınmasını ve üzerinde durularak, geliştirilmiş plan ve programla etkin bir hale getirileceğini beklemekteyim. Ben şahsen herzaman bu konuda bir nefer olarak, engelli kardeşlerimize hizmet amaçlı Milliyetçi Hareket Partisi ve ya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı çatısı altında elimi taşın altına koymaya hazır olduğumu buradan herkese belirtmek isterim.


Bu münasebetle bir Engelli olarak Engelli kardeşlerimin 3 Aralık Engelliler gününü en içten dileklerime kutluyor, Cenabı Allah'ın cc Şafii ismiyle şifalar vermesini niyaz ediyorum. Yürekleri kocaman olan ve kendi engellerinin üstüne birde hayatın verdiği engellerle yaşamak o kadar kolay değildir. Dolayısıyla engelliler haddinden fazla güce ve iradeye sahiptir. Günümüzde rahatlığın battığı bir devirde herkes sağlığının kıymetini bilmelidir. Yüreği kocaman kardeşlerim engellerimize rağmen bütün engellere rağmen mücadeleye devam!


Bir beden sadece kendini, bir akıl onlarca bedeni yürütür.

ZAFER YAKINDIR ve ZAFER ANCAK İNANANLARINDIR!



Sevgi, saygı ve dua ile

Rıfat Paça – 04.12.2013