Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...
 İstanbul trafiğini kolaylaştırmanın en önemli ayaklarından biri olacak olan '3.Köprü'nün isminin ne olacağına karar verildi. 2020 Olimpiyatları'nı İstanbul alırsa köprünün adı 'Olimpiyat' olacak.

ADI 'OLİMPİYAT' OLACAK

İstanbul'da ilk kazmanın geçtiğimiz hafta vurulduğu 3. köprü nün adı "Olimpiyat" olacak. Ancak bu ismin verilmesi için bir de şart söz konusu olacak. 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'a verilmesi gerçekleşirse köprünün adı kesinlikle ‘Olimpiyat' olarak açıklanacak. Verilmemesi durumunda ise başka bir isim çalışması gündeme gelecek.

TARAFSIZ OLMAKTA ZORLANACAKLAR

2020'yi düzenleyebilmek için ter döken üç kentten biri olan İstanbul'da olimpiyat çalışmaları son hızıyla devam ediyor.  Bunun için birçok proje planlandı. 3. köprünün de aralarında bulunduğu projeler için "çok etkileyici" diyen IOC Denetleme Komitesi Başkanı Craig Reddie'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "İşimiz gereği tarafsız olmalıyız ama İstanbul'u gördükten sonra bunun zor olacağını düşünüyorum." dediği de biliniyor.

İstanbul trafiğini rahatlatmak için gündeme getirilen 3.Köprü'nün yapımında ilk kazma geçtiğimiz hafta vuruldu. Varolan Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün dışında yapımına yeni başlanılan 3. Köprü'nün uzunluğu 1.030 metre olarak İstanbul Boğazı üzerine kurulacak. Yapımı tamamlandığında ise üzerinde raylı sistem bulunan en uzun asma köprü niteliğini elde etmiş olacak.

60. Hükümet'in Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaya göre 3. Köprünün güzergahı, Garipçe- Poyraz köyleri arasında olacak. Köprünün maliyetinin kamulaştırma bedelleri ve yapım harcamaları ile birlikte 4.5 milyar TL alacağı bildirildi. Ayrıca Binali Yıldırım, 3. Köprü'nün açılışının 2015 yılında olacağını belirtti.

3.Köprü'nün yapılması için 1 milyon ağaç kesileceği haberleri üzerine çoğu vatandaş köprünün yapımını istememişti. Binali Yıldırım ise konuya ilişkin, ormanlık alanlara zarar vermemek için 37 tane viyadükün yapılacağını belirtmişti.


Editör: TE Bilisim