Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
Adana'da şüpheli bir şekilde ölen İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda görevli ABD'li itfaiye şefi Thaddeus Mithcheel Borowicz'in DAEŞ militanları tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda görevli itfaiye şefi 61 yaşındaki ABD'li Thaddeus Mithcheel Borowicz, 12 Haziran sabahı ikamet ettiği apartmanın bahçesinde iki bacağı kopmuş bir şekilde ölü bulunmuştu. Çantası apartman girişinde bulunan Borowicz'in ölümü, şüphe yaratmıştı. Bugünde çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İtfaiye şefinin öldürülmesi olayını DAEŞ'in üstlendiği ileri sürüldü. Yurtdışında bulunan bazı internet sitelerinde DAEŞ'in olduğu öne sürülen açıklamaya da yer verildi. DAEŞ, operasyonu gerçekleştiren güvenlik birimlerinin güvenliklerinin teyid edilmesi için, olayın geç üstlenildiğini açıkladı. DAEŞ tarafından yapıldığı iddia edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İncirlik Üssü'nün kullanımı için Amerika ve diğer koalisyon ülkelerinin hava kuvvetlerine izin verildiği bilinmektedir. Bu üsten savaş uçakları, DAEŞ'in kontrolünde bulunan şehirleri başta olmak üzere onlarca masum sivil insanı her gün bombalayarak katlediyor."Cihan

Editör: TE Bilisim